Recepti Juha 15. travnja 2024.

NOVI HIT Kremasta juha s piletinom i povrćem

Juha
8 MIN
32 MIN
6
SREDNJE
Kremasta juha s piletinom i povrćem
Kremasta juha s piletinom i povrćem
foto: Shutterstock
Ovo fino zimsko jelo za utjehu, kremasta juha s piletinom i povrćem, dobilo je proljetnu verziju s dodatnom povrća. Osim navedenog, možeš dodati i drugo povrće poput graška, kukuruza, mladog špinata, korabice...

Popularno jelo, kremasta juha od piletine s tjesteninom dobilo je proljetnu verziju s dodatkom raznog povrća. Ova jednostavna juha, koja je gotova (zajedno sa sjeckanjem i drugom pripremom!) za samo 40 minuta, ima svima poznate i dostupne sastojke – piletinu, tjesteninu, pileći temeljac, no tu je i brojno zdravo i ukusno povrće koje ovo jelo pretvara u slanog favorita ovog godišnjeg doba.

Minestrone Možda vas zanima... Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera Recepti

Mladi luk, listići svježeg estragona (ako ga ne možeš nabaviti slobodno ga izostavi i dodaj listiće svježeg peršina), zelene mlade mahune – dodani su juhi kojoj daju potrebnu svježinu.

Za kremastu strukturu tu je pak obilna količina punomasnog kiselog vrhnja, dok nam dio svježine dolazi i od svježe naribane limunove korice i malo svježe iscijeđenog limunova soka. Jedna porcija ove fine juhe, koja može biti kompletan obrok, sadrži 380 kalorija, 19 g masti, 19 g ugljikohidrata i 34 g bjelančevina.

 | Author: Shutterstock Kremasta juha s piletinom i povrćem foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Kremasta juha s piletinom i povrćem
8 MIN
pripreme
32 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileći temeljac 8 šalica
  • Pileća prsa 450 g
  • Mrkva 1 kom
  • Mladi luk 4 kom
  • Tjestenina 170 g
  • Zelene mlade mahune 225 g
  • Sol 1,25 žličica
  • Listići svježeg peršina 2 žličica
  • Limunova korica 2 žličica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Mileram 1 šalica
  • Crni papar
Postupak
  1. Piletinu, mrkvu nasjeckanu na kockice, te sitno nasjeckani svijetlozeleni i bijeli dio mladog luka pusti da zavrije u temeljcu. Smanji vatru na srednju i poklopi, pusti da se kuha bez miješanja 15 do 20 minuta. Je li piletina kuhana možeš provjeriti tako da zabiješ termometar u najdeblji dio mesa – treba pokazati 75 stupnjeva.


  2. Prebaci piletinu na tanjur i pusti je da 'odmori' 5 minuta. Potom je vilicom usitni na komade veličine zalogaja.


  3. Dok se piletina odmara, u lonac s povrćem i temeljcem dodaj tjesteninu i malo pojačaj vatru. Pusti da se kuha 5 minuta, potom dodaj mahune i sol i kuhaj još 5 minuta odnosno dulje ako je tjestenini potrebno više vremena da se skuha.


  4. Umiješaj peršin (ili estragon), limunovu koricu, piletinu i vrhnje – kuhaj dok se sve ne prožme i dobro zagrije, oko 1 minutu.


  5. Makni s vatre, umiješaj limunov sok i sitno nasjecakni tamnozeleni dio mladog luka. Posluži posuto svježe mljevenim crnim paprom.


Isprobaj i ove predivne juhe, idealne za proljeće...

Krem juha od graška Možda vas zanima... Juha od graška: bistra ili krem, po tvom izboru! Recepti Krem juha od špinata Možda vas zanima... Odlična proljetna krem juha od špinata Recepti Domaća pileća juha Možda vas zanima... Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.