Recepti Piletina 20. listopada 2025.

Kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem

Tjestenina
15 MIN
30 MIN
4
SREDNJE
piletina, kikiriki, rižini rezenci
Kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem
foto: Begin With Balance/Pinterest
Kad ti odmah i sad treba brz, ali slastan obrok, isprobaj naš recept jer ova kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem sigurno će te oduševiti

Ako imaš manje od sat vremena za kuhanje, a želiš ukusan i konkretan obrok, obavezno isprobaj ovu jednostavnu kombinaciju koju čine slasni sastojci - rižini rezanci, piletina i kremastog umaka od kikirikija i limete. 

Što je najbolje kod kremaste tjestenine s piletinom, limetom i kikirikijem? Lako ju je pripremiti kod kuće. Priprema traje dulje od kuhanja, pa unaprijed napravi umak, namoči rezance, nareži povrće i piletinu, pripremi začinsko bilje i nasjeckaj kikiriki. Kad to odradiš, kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem gotova je u tren oka.

piletina, kikiriki, rižini rezenci | Author: Begin With Balance/Pinterest Kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem foto: Begin With Balance/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Rižini rezanci - široki 250 g
  • Sol
  • Kikiriki maslac 0,50 šalica
  • Slatki chili umak 3 žlica
  • Tamari umak 2 žlica
  • Sriracha umak 1 žlica
  • Korica limete 0,50 žličica
  • Sok od limete 2 žlica
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Pileća prsa 250 g
  • Crvena paprika 0,50 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Mladi luk 3 kom
  • Đumbir - svježi 2 žlica
  • Korijander - listići 0,50 šalica
  • Listići svježeg bosiljka 0,50 šalica
  • Kikiriki - prženi, slani 0,33 šalica
  • Kriške limete
Postupak
  1. Srednji lonac s dobro posoljenom vodom pusti da zavrije. Ubaci široke rižine rezace, promiješaj, poklopi i ugasi vatru. pusti da rezanci stoje u vrućoj vodi 13-15 minuta. Ocijedi rezance i isperi ih hladnom vodom.


  2. U srednjoj zdjeli pjenjačom izmiješaj kikiriki maslac, sweet chili umak, tamari umak, srirachu, naribani koricu od limete, sok od limete, 1/4 žličice soli i 1/4 šalive tople vode - trebaš dobiti jednoličan, gladak umak. Stavi sa strane.


  3. U velikoj tavi na srednjoj vatri ugrij ulje. Poprži pileća prsa narezana na kockice, posoli. Prži uz često miješanje dok meso ne dobije zlaćanu boju i bude skoor gotovo, oko 4 minute.

    Dodaj crvenu papriku narezanu na sitne kockice, nasjeckani bijeli dio mladog luka i svježi naribani đumbir, dodaj još soli ako je potrebno.

    Smanji temperaturu na srednju i dinstaj dalje, uz često miješanje, dok paprike ne omekšaju, oko 3 minute.


  4. Ubaci rižine rezance u tavu i dobro sve izmiješaj. Makni s vatre, dodaj umak i dorbo sve izmiješaj.


  5. Posluži u zdjelicama posuto nasjeckanim zelenim dijelovima mladok luka, nasjeckanim listićima svježeg korijandera i bosiljka, te grubo nacjekanim kikirikijem. Sa strane stavi po krišku limete


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

634 kcal

31 %

MASTI

32,00 g

44 %

KOLESTEROL

0,04 g

0 %

UH

58,00 g

21 %

PROTEINI

28,00 g

56 %

Sve sastojke možeš pripremiti i dan ranije – sastojci dobro podnose hlađenje. A kada dođe vrijeme za kuhanje, samo namoči rezance i sve je spremno.
Ovo odličnom jelu možeš dodati još povrća: mrkvu, brokulu, mladi špinat... Bit će ukusnije i nutritivno bogatije.

Isprobaj i ova brza i slasna jela s piletinom:

chicken divan Možda vas zanima... Hrskav i sočan složenac od piletine i brokule Recepti pileći zabatci s misom i javorovim sirupom Možda vas zanima... Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom Recepti juha od piletine i batata Možda vas zanima... Prefina pileća juhica s batatom grije i tješi Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.