Recepti Piletina 13. listopada 2025.

Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom

Piletina
10 MIN
20 MIN
6
SREDNJE
pileći zabatci s misom i javorovim sirupom
Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom
foto: Bon pour toi par Hubert Cormier/Pinterest
Ovi slasni i sočni pileći zabatci s misom i javorovim sirupom odlično su rješenje za brzi ručak, a u hladnjaku mogu stajati do 3 dana. Imamo super recept!

Uvijek nam dobro dođu nove, slasne ideje za brzi ručak kao što su ovi pileći zabatci s misom i javorovim sirupom. Jelo je brzo gotovo, a tako ukusno da tvoju ukućani, osobito ako su ljubitelji azijske kuhinje, neće skrivati svoje oduševljenje. 

Fermentirana hrana Možda vas zanima... Fermentirana hrana je zdrava, a ove su namirnice najbolje Špajza

Genijalna piletina s azijskim štihom

Sočna piletina, hrskava kožica, i gust, slatko-slan i ljepljiv umak savršeno su rješenje i za brzi vikend ručak, ali i za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna. odlično pristaje uz kuhanu basmati rižu, ali i osvježavajuću salatu od krastavaca ili pak coleslaw salatu.

Recept za pileće zabatke s misom i javorovim sirupom je u nastavku...

pileći zabatci s misom i javorovim sirupom | Author: Bon pour toi par Hubert Cormier/Pinterest Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom foto: Bon pour toi par Hubert Cormier/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileći zabatak 6 kom
  • Sol 1,50 žličica
  • Češnjak 3 režanj
  • Đumbir - svježi 1 žličica
  • Pileći temeljac 250 ml
  • Javorov sirup 2 žlica
  • Miso pasta - svijetla 1 žlica
  • Soja umak 1 žlica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 2 žličica
  • Voda 2 žličica
  • Jabučni ocat 1,50 žličica
  • Mladi luk 2 kom
  • Sjemenke sezama 2 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. piletinu osuši kuhinjskim ubrusom i utrljaj sol sa svih strana. Stavi piletnu u veliku tavu koja može i u pećnicom, kožom prema dolje.


  2. Tavu stavi na srednje jaku vatru i prži piletinu na malo ulja dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i kožica ne postane hrskava - oko 15 minuta.

    Okreni zabatke i prži ih i s druge strane oko 2 minute, dok samo malo ne poprime boju.

    Izvadi meso na tavu (dio mesa i kožice koji se eventualno pripro za tavu ostavi u tavi) i odloži na tanjur.


  3. U tavu dodaj usitnjeni svježi đumbir i češnjak i prži uz stalno miješanje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.

    Umiejšaj pileći temeljac, javorov sirup, miso pastu i soja sos, s tim da kuhašom skupljaš sve što je ostalo na dnu i pustiš da se lijepo rastopi.

    Pusti da zakipit i ostavi da ključa na srednjoj vatri oko 1 minutu.

    Pomiješaj pjenjačom gustin i vodu te umiješaj to u umak - kuhaj dok se ne zgusne, oko 30 sekundi.

    makni s vatre, u umak stavi piletnu, ovaj put s kožicom prema gore.


  4. Šeci piletinu dok termometar zaboden u najdeblji dio mesa ne pokaže 75 stupnjeva, oko 8 minuta.


  5. Izvadi iz pećnice i umiješaj jabučni ocat. Posluži posuto nasjeckanim mladim lukom i tostiranim sezamovim sjemenkama.


Ostaci ovog slasnog ručka mogu stajati u hladnjaku do 3 dana, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka.

Isprobaj i ove recepte za odlične pileće zabatke:

Možda vas zanima... RECEPT DANA Pileći zabatak u marinadi s timijanom i karamelizirana bundeva Native sadržaj pileći zabatci s misom i javorovim sirupom Možda vas zanima... SOČNI I SLASNI Pileći zabatci na 3 načina Recepti Možda vas zanima... Aromatični pileći zabatci gotovi su u trenu Recepti Možda vas zanima... Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa Recepti Možda vas zanima... Slasni pileći zabatci s limunom i timijanom Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.