Ovi slasni i sočni pileći zabatci s misom i javorovim sirupom odlično su rješenje za brzi ručak, a u hladnjaku mogu stajati do 3 dana. Imamo super recept!
Uvijek nam dobro dođu nove, slasne ideje za brzi ručak kao što su ovi pileći zabatci s misom i javorovim sirupom. Jelo je brzo gotovo, a tako ukusno da tvoju ukućani, osobito ako su ljubitelji azijske kuhinje, neće skrivati svoje oduševljenje.
Sočna piletina, hrskava kožica, i gust, slatko-slan i ljepljiv umak savršeno su rješenje i za brzi vikend ručak, ali i za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna. odlično pristaje uz kuhanu basmati rižu, ali i osvježavajuću salatu od krastavaca ili pak coleslaw salatu.
Recept za pileće zabatke s misom i javorovim sirupom je u nastavku...
Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom
foto: Bon pour toi par Hubert Cormier/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pileći zabatci s misom i javorovim sirupom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileći zabatak
6
kom
Sol
1,50
žličica
Češnjak
3
režanj
Đumbir - svježi
1
žličica
Pileći temeljac
250
ml
Javorov sirup
2
žlica
Miso pasta - svijetla
1
žlica
Soja umak
1
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
2
žličica
Voda
2
žličica
Jabučni ocat
1,50
žličica
Mladi luk
2
kom
Sjemenke sezama
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. piletinu osuši kuhinjskim ubrusom i utrljaj sol sa svih strana. Stavi piletnu u veliku tavu koja može i u pećnicom, kožom prema dolje.
Tavu stavi na srednje jaku vatru i prži piletinu na malo ulja dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i kožica ne postane hrskava - oko 15 minuta.
Okreni zabatke i prži ih i s druge strane oko 2 minute, dok samo malo ne poprime boju.
Izvadi meso na tavu (dio mesa i kožice koji se eventualno pripro za tavu ostavi u tavi) i odloži na tanjur.
U tavu dodaj usitnjeni svježi đumbir i češnjak i prži uz stalno miješanje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
Umiejšaj pileći temeljac, javorov sirup, miso pastu i soja sos, s tim da kuhašom skupljaš sve što je ostalo na dnu i pustiš da se lijepo rastopi.
Pusti da zakipit i ostavi da ključa na srednjoj vatri oko 1 minutu.
Pomiješaj pjenjačom gustin i vodu te umiješaj to u umak - kuhaj dok se ne zgusne, oko 30 sekundi.
makni s vatre, u umak stavi piletnu, ovaj put s kožicom prema gore.
Šeci piletinu dok termometar zaboden u najdeblji dio mesa ne pokaže 75 stupnjeva, oko 8 minuta.
Izvadi iz pećnice i umiješaj jabučni ocat. Posluži posuto nasjeckanim mladim lukom i tostiranim sezamovim sjemenkama.
Ostaci ovog slasnog ručka mogu stajati u hladnjaku do 3 dana, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka.