Recepti 08. svibnja 2023.

Kremasta tjestenina sa špinatom i mascarponeom

Kremasta tjestenina sa špinatom i mascarponeom
Kremasta tjestenina sa špinatom i mascarponeom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo vrijeme pripreme omogućuje ovom umaku da lako postane tvoj glavni favorit za večeru u kojoj je zvijezda ipak tjestenina

Ne znamo je li do sada kombinacija špinata i mascarponea bila na tvom jelovniku, ali nama je neodoljiva. Iznimno ukusan i kremast umak savršeno se sljubljuje s tjesteninom, a za još uzbudljiviji doživljaj na kraju dodaj malo soka od limunove korice!

Uz ovaj obrok, posebno ako ga pripremaš za večeru na koju pozivaš goste, posluži i neko vino. Uz raskošnije okuse koji prevladavaju ovim receptom savršeno je ići, primjerice, svježe i aromatično bijelo vino, ali i pjenušac.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način Recepti

 

 | Author: Shutterstock Kremasta tjestenina sa špinatom i mascarponeom foto: Shutterstock

Valoviti rezanci s umakom od špinata i mascarponea

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g špinata
  • 500 g širokih valovitih rezanaca ili neke druge tjestenine
  • češanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 150 g mascarponea
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • limunov sok
  • sol i papar
  • muškatni oraščić

 

Možda vas zanima... Sjajna ideja: Tjestenina sa špinatom, šunkom i sirom Špajza

 

Priprema:

  1. Očisti špinat, dobro ga operi i blanširaj 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavi u cjedilo, odmah prelij hladnom vodom, ocijedi rukama te fino nasjeckaj.
  2. Oljušti i sitno nasjeckaj češnjak. Zagrij u loncu 30 g maslaca pa na njemu propirjaj narezani špinat i češnjak. Potom podlij špinat sa 150 ml povrtnog temeljca, dodaj 150 g mascarponea i 2 žlice vrhnja za kuhanje, sve dobro izmiješaj i ostavi da krčka oko 8 minuta na tihoj vatri.
  3. Gotov umak posoli, popapri i začini muškatnim oraščićem.
  4. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente u većoj količini posoljene vode. Pomiješaj ocijeđenu tjesteninu s umakom od špinata i mascarponea pa dodaj limunov sok, sol, papar i muškatni oraščić po želji. Posluži odmah.

 

punjene školjke Možda vas zanima... Savršen spoj - tjestenina punjena gljivama, pancetom i špinatom None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.