gastro postao
Brzo vrijeme pripreme omogućuje ovom umaku da lako postane tvoj glavni favorit za večeru u kojoj je zvijezda ipak tjestenina
Ne znamo je li do sada kombinacija špinata i mascarponea bila na tvom jelovniku, ali nama je neodoljiva. Iznimno ukusan i kremast umak savršeno se sljubljuje s tjesteninom, a za još uzbudljiviji doživljaj na kraju dodaj malo soka od limunove korice!
Uz ovaj obrok, posebno ako ga pripremaš za večeru na koju pozivaš goste, posluži i neko vino. Uz raskošnije okuse koji prevladavaju ovim receptom savršeno je ići, primjerice, svježe i aromatično bijelo vino, ali i pjenušac.
Valoviti rezanci s umakom od špinata i mascarponea
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g špinata
- 500 g širokih valovitih rezanaca ili neke druge tjestenine
- češanj češnjaka
- 30 g maslaca
- 150 ml povrtnog temeljca
- 150 g mascarponea
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- limunov sok
- sol i papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Očisti špinat, dobro ga operi i blanširaj 2 minute u kipućoj slanoj vodi, a zatim stavi u cjedilo, odmah prelij hladnom vodom, ocijedi rukama te fino nasjeckaj.
- Oljušti i sitno nasjeckaj češnjak. Zagrij u loncu 30 g maslaca pa na njemu propirjaj narezani špinat i češnjak. Potom podlij špinat sa 150 ml povrtnog temeljca, dodaj 150 g mascarponea i 2 žlice vrhnja za kuhanje, sve dobro izmiješaj i ostavi da krčka oko 8 minuta na tihoj vatri.
- Gotov umak posoli, popapri i začini muškatnim oraščićem.
- U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente u većoj količini posoljene vode. Pomiješaj ocijeđenu tjesteninu s umakom od špinata i mascarponea pa dodaj limunov sok, sol, papar i muškatni oraščić po želji. Posluži odmah.