Recepti 03. listopada 2014.

Kremasti grah s pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet koji će vas oboriti s nogu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 359

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 kom luk ,crveni
  • 4 kriška pršut
  • 3 režanj češnjak
  • 0.25 šalica vino bijelo
  • 800 g smeđi grah
  • 2 mala žlica svježi timijan
  • 1 list lovorov list
  • 0.33 šalica vrhnje kiselo (12% masti)

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk pa pirjajte miješajući oko dvije minute ili dok ne omekša. Dodajte nasjeckani pršut i češnjak. Pirjajte miješajući oko tri minute ili dok pršut ne postane smeđe boje.
  2. Ulijte vino i kuhajte minutu ili dok se ne reducira za pola.
  3. Dodajte grah iz konzerve, timijan, lovorov list i vrhnje pa zakuhajte. Smanjite vatru pa kuhajte dvije, tri minute. Izvadite lovorov list, posolite i popaprite te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.