gastro postao
Specijalitet koji će vas oboriti s nogu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 359
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3 kom luk ,crveni
- 4 kriška pršut
- 3 režanj češnjak
- 0.25 šalica vino bijelo
- 800 g smeđi grah
- 2 mala žlica svježi timijan
- 1 list lovorov list
- 0.33 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk pa pirjajte miješajući oko dvije minute ili dok ne omekša. Dodajte nasjeckani pršut i češnjak. Pirjajte miješajući oko tri minute ili dok pršut ne postane smeđe boje.
- Ulijte vino i kuhajte minutu ili dok se ne reducira za pola.
- Dodajte grah iz konzerve, timijan, lovorov list i vrhnje pa zakuhajte. Smanjite vatru pa kuhajte dvije, tri minute. Izvadite lovorov list, posolite i popaprite te poslužite.
Izvor Skuhatćute