gastro postao
Maštovit, ali jednostavan pristup jelu od krumpira kojemu će kiselo vrhnje dati kremasti i puni okus
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 376
Potrebno vam je
- svježe mljeveni papar
- 800 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica mažuran
- 150 ml bistra juha
- 4 kom rajčica, crvena
- 150 g vrhnje kiselo (20% masti)
- sol
Priprema
- Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na sitne kockice. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Na njemu pet minuta popržite krumpire i luk. Pospite ih mažuranom. Nalijte juhu od povrća pa poklopljeno kuhajte oko 15 minuta na slaboj vatri.
- Prelijte rajčice vrućom vodom pa ih ogulite i prepolovite. Potom izvadite sjemenke, a meso narežite na sitne kockice. U krumpire umiješajte rajčice i kiselo vrhnje. Začinite solju i paprom pa zagrijavajte još pet minuta.
Izvor Skuhatćute