Recepti 03. listopada 2014.

Kremasti krumpiri s rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Maštovit, ali jednostavan pristup jelu od krumpira kojemu će kiselo vrhnje dati kremasti i puni okus

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 376

Potrebno vam je

  • svježe mljeveni papar
  • 800 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica mažuran
  • 150 ml bistra juha
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 150 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • sol

Priprema

  1. Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na sitne kockice. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Na njemu pet minuta popržite krumpire i luk. Pospite ih mažuranom. Nalijte juhu od povrća pa poklopljeno kuhajte oko 15 minuta na slaboj vatri.
  2. Prelijte rajčice vrućom vodom pa ih ogulite i prepolovite. Potom izvadite sjemenke, a meso narežite na sitne kockice. U krumpire umiješajte rajčice i kiselo vrhnje. Začinite solju i paprom pa zagrijavajte još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.