Recepti 18. svibnja 2023.

Kremasto savršenstvo: Torta s jagodama i kokosom

Torta s jagodama i kremom od kokosa
Torta s jagodama i kremom od kokosa foto: Diana Light/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova iznimno mekana torta sadrži posebno kremast nadjev od krem sira i kokosa, a ukrašena je svježim jagodama. Za nas je ovo savršen proljetni desert, ali i slatki i doručak

Ako do sada niste otkrili kombinaciju kokosa i jagoda onda stvarno ne znate što propuštate. Ovaj desert miriše na proljeće i osvojit će ti srce - na prvu žličicu. Iako se čini da je priprema komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna ako slijediš naše jednostavne upute. 

Svojim svježim i maštovitim okusima ovaj kolač spaja želju za svježim desertom, pripremljenim sa sezonskim voćem, s užitkom slatkiša tek izvađenog iz pećnice, koji je spreman pružiti veliko zadovoljstvo i sladak početak dana. 

 

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama – desert koji svi volimo Recepti

 

 | Author: Diana Light/Pexels Torta s jagodama i kremom od kokosa foto: Diana Light/Pexels

Torta s jagodama i kremom od kokosa

(za 12 šnita)

Sastojci - za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 50 g šećera
  • 145 g nasjeckanog hladnog maslaca

Sastojci - za kremu:

  • 430 ml kokosovog mlijeka
  • 220 g šećera
  • 50 g jestivog škroba
  • 80 g nasjeckanog maslaca
  • 125 ml svježeg soka od limete
  • 2 žlice naribane limetine kore
  • 6 žumanaca

Sastojci - za ukrašavanje:

  • 500 g svježih jagoda
  • 2 žlice limetine korice u trakicama
  • 2 žlice soka od limete
  • 50 g šećera
  • 500 ml vrhnja za šlag

 

Čarobni kolač s jagodama Možda vas zanima... Od prvih jagoda ispekli smo čarobni troslojni kolač Recepti

 

Postupak:

  1. Stavi u posudu jagode, sok i koru od limete te šećer. Pomiješajte i ostavite da se marinira.
  2. Pomiješaj brašno, šećer i maslac te prstima izradi mrvice. Postupno dodaj 80 ml vode te mijesi dok tijesto ne postane kompaktno. Omotaj tijesto folijom te stavi na 30 min u hladnjak.
  3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Izvaljaj tijesto na debljinu od 5 mm te njime obloži namašćeni kalup (promjera 23 cm) i rubove. Probodi tijesto više puta vilicom, prekrij papirom za pečenje i orasima.
  4. Peci 20 minuta, a potom ukloni papir i orahe te peci još 10-15 minuta. Izvadi kolač te ostavi da se ohladi.
  5. Zagrij u loncu 250 ml kokosova mlijeka i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. U preostalom mlijeku razmuti škrob te uz stalno miješanje ulij u vruće mlijeko. Smanji vatru, dodaj maslac te tuci dok se maslac ne rastopi te mlijeko zgusne. Dodaj sok i koru od limete te žumanjak, a potom kuhaj uz stalno miješanje 8-10 minuta na laganoj vatri. Premaži biskvit kremom te ostavi 2-3 sata u hladnjaku. Ukrasi tortu i posluži.

 | Author: Diana Light/Pexels Torta s jagodama i kremom od kokosa foto: Diana Light/Pexels

Ako ti se svidjela ova torta s jagodama i kremom od kokosa, isprobaj i sljedeće recepte s jagodama...

 

Džem od jagoda recept Možda vas zanima... Mamin džem od jagoda genijalne teksture i okusa Recepti Sorbet od jagoda Možda vas zanima... Sorbet od jagoda – slatki kremasti užitak Recepti Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti Festival pjenušaca i jagoda Možda vas zanima... Sve je spremno za Festival pjenušaca i jagoda! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.