Ova iznimno mekana torta s jagodama i kokosom sadrži posebno kremast nadjev od krem sira i kokosa, a ukrašena je svježim jagodama. Za nas je ovo savršen proljetni desert, ali i slatki i doručak
Ako do sada niste otkrili kombinacijukokosaijagoda onda stvarno ne znate što propuštate. Ova torta s jagodama i kokosom miriše na proljeće i osvojit će ti srce - na prvu žličicu. Iako se čini da je priprema komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna ako slijediš naše jednostavne upute.
Svojim svježim i maštovitim okusima ova torta s jagodama i kokosom spaja želju za svježim desertom, pripremljenim sa sezonskim voćem, s užitkom slatkiša tek izvađenog iz pećnice, koji je spreman pružiti veliko zadovoljstvo i sladak početak dana.
Torta s jagodama i kremom od kokosa
foto: Diana Light/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Torta s jagodama i kremom od kokosa
40 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Oštro brašno
300
g
Šećer
50
g
Maslac
145
g
Kokosovo mlijeko
430
ml
Šećer
220
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
50
g
Maslac
80
g
Sok od limete
125
ml
Korica limete
2
žlica
Žumanjak
6
kom
Jagode
500
g
Korica limete
2
žlica
Sok od limete
2
žlica
Šećer
50
g
Vrhnje za šlag
500
ml
Postupak
Stavi u posudu jagode, sok i koru od limete te šećer. Pomiješaj i ostavi da se marinira.
Pomiješaj brašno, šećer i maslac te prstima izradi mrvice. Postupno dodaj 80 ml vode te mijesi dok tijesto ne postane kompaktno. Omotaj tijesto folijom te stavi na 30 minuta u hladnjak.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Izvaljaj tijesto na debljinu od 5 mm te njime obloži namašćeni kalup (promjera 23 cm) i rubove. Probodi tijesto više puta vilicom, prekrij papirom za pečenje i stavi 'utege' (npr. zrna graha) za pečenje naslijepo.
Peci 20 minuta, a potom ukloni papir i 'utege' te peci još 10-15 minuta. Izvadi pečenu koru iz pećnice te ostavi da se ohladi.
Zagrij u loncu 250 ml kokosova mlijeka i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. U preostalom mlijeku razmuti škrob te uz stalno miješanje ulij u vruće mlijeko. Smanji vatru, dodaj maslac te snažno miješaj dok se maslac ne rastopi a mlijeko zgusne
Dodaj sok i koru od limete te žumanjak, a potom kuhaj uz stalno miješanje 8-10 minuta na laganoj vatri. Premaži biskvit kremom te ostavi 2-3 sata u hladnjaku. Ukrasi tortu i posluži.
Torta s jagodama i kremom od kokosa
foto: Diana Light/Pexels
Ako ti se svidjela ova torta s jagodama i kremom od kokosa, isprobaj i sljedeće recepte s jagodama...