Zaboravi na trenutak energizirajući sirup od kave, izdašno prskanje gorkim kakaom... i koncentriraj se na piškote i meku mascarpone kremu koju ovaj put miluje umak od jagoda. Vrijeme je za tiramisu s jagodama!
Ovo je pravi užitak iz čaše, profinjen i elegantan poput verzije s bobičastim voćem, odličan za posluživanje na kraju ukusnog obroka. Odlučili smo ovaj tiramisu s jagodama napraviti bez jaja. Savršen je za zaokruživanje proljetnih ili ljetnih ručkova i prvih večera na otvorenom: ugodno ćeš iznenaditi svoje goste!
Tiramisu s jagodama ukusna je i osvježavajuća alternativa klasičnom tiramisuu, napravljen od svježih jagoda i mascarpone kreme - ovaj put bez jaja, ali s amarettom i žlicom tamnog kakaa koji mu vizualno daju savršen kontrast, ali zavodljivo zaokružen okus!
Tiramisu s jagodama
Sastojci (za 6 osoba):
- 100 g piškota
- 6 žlica amaretta (likera od badema)
- 500 g jagoda
- 100 g šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 250 g svježeg sira
- 250 g sira mascarpone
- 1 žličica tamnog kakaa
Priprema:
- Gusto poredaj piškote u četvrtastu vatrostalnu zdjelu, poškropi ih sa 3 žlice amaretta, pokrij folijom te ostavi da odstoje 15 minuta.
- U međuvremenu operi i očisti jagode, izreži ih na polovice ili četvrtine. Pospi ih sa 50 g šećera.
- Istuci slatko vrhnje u šlag uz dodatak vanillin šećera. Izmiksaj svježi sir u glatku kremu s mascarponeom i 50 g šećera pa je aromatiziraj ostatkom amaretta. Na kraju umiješaj tučeno slatko vrhnje.
- Stavi 4-5 jagoda na stranu, a ostatak posloži po piškotama, premaži kremom od mascarponea i pospi kakaom. Tiramisu ukrasi ostatkom jagoda.
- Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku, da se dobro prožmu svi okusi.
Uživaj u ovom receptu - tiramisu s jagodama definitivno je naš prvi proljetni izbor za slatke uživancije, no imamo i druge ideje za tiramisu ili pak deserte s jagodama koje vrijedi probati.