Recepti 02. srpnja 2018.

Kremšnite koje nitko nikada neće odbiti!

kremšnite.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je u planu raditi kolač, zašto ne isprobati legendarne, klasične kremšnite?

Napravite tradicionalne, svima poznate kremšnite, ili im dodajte jagode pa ih učinite drukčijima. Za čokoljupce - u recept ubacite i čokoladu

 

Kremšnite Možda vas zanima... Ove prefine lažne kremšnite gotove su za pola sata! Recepti

 

Sastojci:

  • Šalica vode
  • 65 g maslaca
  • Žlica šećera
  • Šalica brašna
  • 4 jaja
  • Šećer u prahu

Za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • Žlica vanilin šećera
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice gustina

 

Možda vas zanima... Samoborske kremšnite Recepti

 

Priprema:

  1. U posudu stavite vodu, šećer i maslac pa zakuhajte na laganoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte brašno i miješajte dok se ne oblikuje tijesto. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C i premažite maslacem posudu za pečenje.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje u tijesto i dobro izmiksajte. Ulijte smjesu u posudu za pečenje tako da ne bude rupa u površini. Kako biste dobili hrskavo tijesto, poškropite tijesto s malo vode. Pecite ga 30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe i napuhnuto.
  4. Za kremu u posudu dodajte mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa zakuhajte na laganoj vatri stalno miješajući kako biste spriječili zgrušavanje.
  5. Maknite s vatre i ohladite.
  6. Dodajte maslac i dobro izmiksajte kako biste dobili pjenastu kremu. Prerežite pečeno tijesto na pola, donju polovicu premažite kremom i poklopite drugom.
  7. Pokrijte kolač folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Obilno pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.