Recepti 03. listopada 2014.

Krostata od jagode i rabarbare

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni talijanski kolač koji se pojavljuje sa mnogo različitih kombinacija nadjeva

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 399

Nadjev

  • 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 žlica voda
  • 2.50 šalica rabarbara
  • 2.50 šalica jagode
  • 0.50 mala žlica limunov sok
  • 0.75 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Tijesto za pitu

  • 200 g maslac, neslani
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 20 g orah, mljeveni
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g vanilin šećer
  • 10 g prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Prosijte brašno, narežite maslac na listiće, dodajte ostale sastojke i umijesite mekano tijesto. Prema potrebi, dodajte još brašna. Umutite kukuruzno brašno i vodu, umiješajte blanširanu rabarbaru nasjeckanu na kockice, jagode, šećer, limunov sok, cimet i ekstrakt od vanilije.
  2. Promiješajte nadjev za pitu i izlijte ga na pripremljenu donju koru. Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice širine 2,5 cm. Poslažite trake od tijesta vodoravno i okomito preko čitave pite.
  3. U manjoj posudi istucite bjelanjak sa žličicom vode i potom njime premažite trakice na vrhu kolača. Pospite šećerom prema želji te prekrijte kolač aluminijskom folijom. Pecite u pećnici na donjem dijelu rešetke prvih 15 minuta, i kasnije na sredini još 15-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.