gastro postao
Od zrelih se banana rade sladoled, kolač, ali i kruh
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 1 šalica maslac, neslani
- 2 šalica šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 0.25 mala žlica sol
- 2 mala žlica soda bikarbona
- 4 šalica pšenično brašno, bijelo
- 6 kom banane
- 1 šalica miješani orašasti plodovi
Priprema
- Pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete kremu. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog istucite smjesu. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte ih u smjesu. Umiješajte zgnječene banane i orašaste plodove.
- Ulijte u nauljen kalup za kruh pa pecite oko sat i 15 minuta na 160°C. Ako imate manje kalupe, podijelite smjesu na pola i ispecite u dva kalupa.
Izvor Skuhatćute