Brokula, krumpir, kiselo vrhnje i sir sve što vam je potrebno da biste pripremili ovaj genijalan ručak. Mislite da pretjerujemo? Bacite se na pripremu, pa se uvjerite sami.
Recept je inspiriran Ottolenghijevim punjenim krumpirima sa špinatom i gorgonzolom, recept se nalazi u kuharici Simple. Mi smo špinat zamijenili kuhanom brokulom, a gorgonzolu topljivim sirom. Koristiti možete goudu, tilzit, cheddar ili neki drugi, vama omiljeni sir.
Ovo će vam jelo oduzeti nešto više vremena zbog pečenja cijelih krumpira u pećnici, no bit će daleko zdravije i ukusnije od klasičnih varijanti punjenog krumpira. Zaigrajte se i začinima, dodajte prstohvat onih koje volite najviše, pa uživajte u finom, ali zdravom ručku. Zbilja je moguće!
Potrebno vam je:
- Pola glavice brokule
- 3 veća krumpira
- 50 g maslaca
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 70 g topljivog sira
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Krumpir dobro operite, pa ga izbodite na nekoliko mjesta, stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta do sat vremena, dok ne omekša. Za to vrijeme skuhajte brokulu.
- Kada krumpir postane nešto mekaniji, izvadite ga iz pećnice, izdubite, pa unutrašnjost dodajte brokuli. Dodajte i kiselo vrhnje i kockicu maslaca. Pomiješajte i lagano pritisnite vilicom kako biste dobili smjesu kojom zatim možete puniti krumpir.
- Dodajte ribani sir i dobro pomiješajte.
- Napunite krumpir, pa ga pospite s još sira.
- Ubacite u pećnicu i pecite još 10 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!