Recepti 13. listopada 2014.

Krumpir punjen kobasicama i skutom

gastro postao gastro.24sata.hr
U nadjev od skute umjesto mlijeka umiješajte jogurt, češnjak i naribani krastavac te pospite naribanim sirom i zapecite

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 6 kom krumpir, zreli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g Dimljena kobasica
  • 250 g skuta
  • 1 režanj češnjak
  • peršin, list
  • papar
  • 3 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 100 g tvrdi sir
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Krumpir očistite i skuhajte na pola. Prerežite ga po pola i izdubite žlicom. Izdubljenu masu krumpira zgnječite te pomijšajte sa skutom, dodajte mlijeko, zdrobljeni češnjak, sitno nasjeckani luk i dimljenu kobasicu narezanu na ploške.
  2. Posolite, poparite i sve dobro izmiješajte te tim nadjevom napunite krumpire.
  3. Na vrh svakog stavite malo ribanog sira. Pecite u ugrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.