gastro postao
Piletinu može zamijeniti i svaka druga vrsta mesa kojemu možetedodati i sitno sjeckane šampinjone, a ukusan dodatak su i šparoge
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 100 g Pileća prsa
- 25 g maslac, slani
- 2 dl pileći temeljac
- 2 žlica parmezan
- 2 kom crvena paprika
- 4 žlica majoneza
- mažuran
- sol
- papar
- 8 kom krumpir, zreli
Priprema
- Krumpire ogulite i prerežite po pola te kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta. Ocijedite ga i izdubite unutrašnjost. Izdubljeni krumpir zgnječite vilicom.
- Piletinu narežite na kockice, popržite na vrućemu maslacu, posolite, popaprite i zalijte juhom te kuhajte 15-ak minuta.
- Majonezu izmiješajte sa zgnječenim krumpirom, parmezanom i usitnjenim mažuranom.
- Udubine krumpira napunite kockicama mesa, nasjeckanim paprikama i malo majoneze. Zapecite krumpir u pećnici na 175°C oko deset minuta.