Recepti 13. listopada 2014.

Krumpiri punjeni povrćem

Krumpiri punjeni povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni krumpiri punjeni različitim vrstama povrća obrok su uz koje meso niti ne treba

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 466

Potrebno vam je

  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 200 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 kom salata, zelena
  • sol
  • papar
  • 1 žlica limunov sok
  • 8 kom krumpir, zreli

Priprema

  1. Krumpire operite i stavite peći u pećnicu na 200°C oko jedan sat.
  2. Kada su krumpiri gotovi, odrežite im 1 cm gornje kore te ih lagano izdubite.
  3. Dio krumpira koji ste izdubili lagano pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.
  4. Rajčicu, krastavce, papriku i luk narežite na kockice i sve pomiješajte u posudi. Zelenu salatu i svježe listove bosiljka narežite na trakice. Salatu, bosiljak i pola količine povrća dodajte smjesi krumpira i kiselog vrhnja.
  5. Napunite krumpire smjesom i poslužite uz ostatak povrća.

Izvor Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.