gastro postao
Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 331
Šunka
- 1000 g kuhana šunka
- 1 vezica rotkva
- 300 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 10 g klinčići
- 2 list lovorov list
- 5 grančica ružmarin
- 1 kom hren
Kruh
- 400 g glatko brašno
- 1 kom prašak za pecivo
- 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- 3 dl karlovačko 0,0% maxx
Priprema
- Šunku oplemeniti pravilno raspoređenim klinčićima, popikanima cijelom površinom šunke.
- Tako oplemenjenu šunku uroniti u lonac s vodom u koju treba dodati lovorov list i ružmarin te kuhati 2-3 sata.
- Dok se šunka kuha u posebnoj posudi, izmiješati sve suhe sastojke te dodati jaja i pivo.
- Tijesto dobro pripremiti i pustiti da se odmara dok šunka nije gotova. Gotovu šunku ostaviti da se malo temperira te ju na željeni način umotati u odmoreno tijesto i staviti u pećnicu (na 180° C) 60-80 minuta.
- Pečenu šunku ostaviti 20 minuta da se odmori te ju servirati uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.