Recepti 13. listopada 2014.

Kuhana aromatična šunka u pivskom kruhu

Kuhana aromatična šunka u pivskom kruhu
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 331

Šunka

  • 1000 g kuhana šunka
  • 1 vezica rotkva
  • 300 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 10 g klinčići
  • 2 list lovorov list
  • 5 grančica ružmarin
  • 1 kom hren

Kruh

  • 400 g glatko brašno
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • 3 dl karlovačko 0,0% maxx

Priprema

  1. Šunku oplemeniti pravilno raspoređenim klinčićima, popikanima cijelom površinom šunke.
  2. Tako oplemenjenu šunku uroniti u lonac s vodom u koju treba dodati lovorov list i ružmarin te kuhati 2-3 sata.
  3. Dok se šunka kuha u posebnoj posudi, izmiješati sve suhe sastojke te dodati jaja i pivo.
  4. Tijesto dobro pripremiti i pustiti da se odmara dok šunka nije gotova. Gotovu šunku ostaviti da se malo temperira te ju na željeni način umotati u odmoreno tijesto i staviti u pećnicu (na 180° C) 60-80 minuta.
  5. Pečenu šunku ostaviti 20 minuta da se odmori te ju servirati uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.

Izvor Ante Udovičić/Karlovačka pivovara

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.