gastro postao
                                            
                                        
                                    Chef Ante Udovičić i Karlovačka pivovara donose vam 7 pivskih recepata za Uskrs
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 331
Šunka
- 1000 g kuhana šunka
 - 1 vezica rotkva
 - 300 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
 - 10 g klinčići
 - 2 list lovorov list
 - 5 grančica ružmarin
 - 1 kom hren
 
Kruh
- 400 g glatko brašno
 - 1 kom prašak za pecivo
 - 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 prstohvat sol
 - 3 dl karlovačko 0,0% maxx
 
Priprema
- Šunku oplemeniti pravilno raspoređenim klinčićima, popikanima cijelom površinom šunke.
 - Tako oplemenjenu šunku uroniti u lonac s vodom u koju treba dodati lovorov list i ružmarin te kuhati 2-3 sata.
 - Dok se šunka kuha u posebnoj posudi, izmiješati sve suhe sastojke te dodati jaja i pivo.
 - Tijesto dobro pripremiti i pustiti da se odmara dok šunka nije gotova. Gotovu šunku ostaviti da se malo temperira te ju na željeni način umotati u odmoreno tijesto i staviti u pećnicu (na 180° C) 60-80 minuta.
 - Pečenu šunku ostaviti 20 minuta da se odmori te ju servirati uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.