Recepti 03. listopada 2014.

Kuhano vino

Kuhano vino
gastro postao gastro.24sata.hr
Toplo kuhano vino dobro će vas ugrijati u hladnim zimskim danima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 127

Potrebno vam je

  • 1 l crno vino
  • 0.50 l voda
  • 1 prstohvat klinčići
  • 1 kom zvjezdasti anis
  • 1 kom štapić cimeta
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 200 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. U posudu stavite sve sastojke osim vina, dobro promiješajte i pustite da provrije.
  2. Kada je tekućina zakuhala smanjite vatru i dodajte vino, kuhajte na laganoj vatri 5-10 min. Poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.