Recepti 7299 prikaza 07. ožujka 2017.

Kukuruzna zlevanka kakvu još niste probali

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zna se, kada zamiriše domaća kukuruzna zlevanka, dan postaje još malo ljepši

Kod pripreme kukuruzne zlevanke koristite domaće kukuruzno brašno, sir i vrhnje. Zbog posebnosti tih sastojaka ona će biti još bogatija. Smjesom baratajte oprezno kako bi zadržala prozračnost koju daju bjelanjci. Divna, rupičasta i lagana zlevanka kakvu zasigurno još niste probali spremna je za čas. Kada je gotova, posipati je možete šećerom ili ostaviti u slanom izdanju, ovisno o ukusu. 
 

Zlevanka | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 120 g kukuruznog brašna
  • 4 žlice vrhnja
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 300 g svježeg sira
  • 200 ml mlijeka
  • Sol

Priprema:

  1. Najprije odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a žumanjke s vrhnjem i maslacem.
  3. Dodajte im malo soli pa ubacite i kukuruzno brašno i prašak za pecivo.
  4. Dobro pomiješajte, a zatim polako dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na onu za palačinke.
  5. Na kraju laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  6. Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem.
  7. Na kraju obilno pospite svježim sirom, dodajte još soli i papra po potrebi, a možete dodati i koju žlicu vrhnja po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.