gastro postao
Zna se, kada zamiriše domaća kukuruzna zlevanka, dan postaje još malo ljepši
Kod pripreme kukuruzne zlevanke koristite domaće kukuruzno brašno, sir i vrhnje. Zbog posebnosti tih sastojaka ona će biti još bogatija. Smjesom baratajte oprezno kako bi zadržala prozračnost koju daju bjelanjci. Divna, rupičasta i lagana zlevanka kakvu zasigurno još niste probali spremna je za čas. Kada je gotova, posipati je možete šećerom ili ostaviti u slanom izdanju, ovisno o ukusu.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 120 g kukuruznog brašna
- 4 žlice vrhnja
- 6 žlica otopljenog maslaca
- 2 žličice praška za pecivo
- 300 g svježeg sira
- 200 ml mlijeka
- Sol
Priprema:
- Najprije odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a žumanjke s vrhnjem i maslacem.
- Dodajte im malo soli pa ubacite i kukuruzno brašno i prašak za pecivo.
- Dobro pomiješajte, a zatim polako dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na onu za palačinke.
- Na kraju laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem.
- Na kraju obilno pospite svježim sirom, dodajte još soli i papra po potrebi, a možete dodati i koju žlicu vrhnja po želji.
Dobar tek!