Recepti 07. ožujka 2017.

Kukuruzna zlevanka kakvu još niste probali

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zna se, kada zamiriše domaća kukuruzna zlevanka, dan postaje još malo ljepši

Kod pripreme kukuruzne zlevanke koristite domaće kukuruzno brašno, sir i vrhnje. Zbog posebnosti tih sastojaka ona će biti još bogatija. Smjesom baratajte oprezno kako bi zadržala prozračnost koju daju bjelanjci. Divna, rupičasta i lagana zlevanka kakvu zasigurno još niste probali spremna je za čas. Kada je gotova, posipati je možete šećerom ili ostaviti u slanom izdanju, ovisno o ukusu. 
 

Zlevanka | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 120 g kukuruznog brašna
  • 4 žlice vrhnja
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 300 g svježeg sira
  • 200 ml mlijeka
  • Sol

Priprema:

  1. Najprije odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a žumanjke s vrhnjem i maslacem.
  3. Dodajte im malo soli pa ubacite i kukuruzno brašno i prašak za pecivo.
  4. Dobro pomiješajte, a zatim polako dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na onu za palačinke.
  5. Na kraju laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  6. Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem.
  7. Na kraju obilno pospite svježim sirom, dodajte još soli i papra po potrebi, a možete dodati i koju žlicu vrhnja po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.