gastro postao
Ova slatka delicija originalno potječe iz Palestine, a sastoji se od tankih rezanaca u kojoj zanimljiv obrat stvara rastopljeni sir
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 216
Potrebno vam je
- 1.50 kom kadaif
- 200 g parmezan
- 2 šalica maslac, neslani
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 3 žlica pistacije
- 2 šalica šećer, kristal
- 2 šalica voda
Priprema
- U srednje velikom loncu stavimo kuhati šećer i vodu za sirup. Miješamo dok se šećer topi. Kad se prokuha, maknemo s vatre i pustimo da se ohladi.
- Usitnimo u blenderu ili nožem kadaif tijesto na vrlo sitne komadiće.
- U tavi neprianjajućeg dna otopimo maslac i dodamo mu usitnjen kadaif. Pečemo neprestano miješajući.
- Dodamo mlijeko i miješamo dok tijesto ne upije svu tekućinu. Maknemo ga s vatre.
- U posudu za pite stavimo pola količine tijesta i čvrsto ga pritisnemo lopaticom ili rukama. Po tijestu rasporedimo sir pa i njega dobro pritisnemo. Po siru stavimo preostali dio tijesta. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta do zlatno-smeđe boje.
- Preko vruće kunefe prelijemo hladan sirup i pustimo da ga upije. Prije posluživanja pospemo mljevenim pistacijama.
Izvor 24 sata