Recepti 03. listopada 2014.

Kunefe

Kunefe
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova slatka delicija originalno potječe iz Palestine, a sastoji se od tankih rezanaca u kojoj zanimljiv obrat stvara rastopljeni sir

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 216

Potrebno vam je

  • 1.50 kom kadaif
  • 200 g parmezan
  • 2 šalica maslac, neslani
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 žlica pistacije
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 2 šalica voda

Priprema

  1. U srednje velikom loncu stavimo kuhati šećer i vodu za sirup. Miješamo dok se šećer topi. Kad se prokuha, maknemo s vatre i pustimo da se ohladi.
  2. Usitnimo u blenderu ili nožem kadaif tijesto na vrlo sitne komadiće.
  3. U tavi neprianjajućeg dna otopimo maslac i dodamo mu usitnjen kadaif. Pečemo neprestano miješajući.
  4. Dodamo mlijeko i miješamo dok tijesto ne upije svu tekućinu. Maknemo ga s vatre.
  5. U posudu za pite stavimo pola količine tijesta i čvrsto ga pritisnemo lopaticom ili rukama. Po tijestu rasporedimo sir pa i njega dobro pritisnemo. Po siru stavimo preostali dio tijesta. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta do zlatno-smeđe boje.
  6. Preko vruće kunefe prelijemo hladan sirup i pustimo da ga upije. Prije posluživanja pospemo mljevenim pistacijama.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.