Recepti 13. listopada 2014.

Kupus s porilukom

Kupus s porilukom
gastro postao gastro.24sata.hr
U samo 15 minuta pripremite zdravu i hranjivu salatu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 226

Potrebno vam je

  • 500 g kupus glavati, crveni
  • 200 g kobasica (prosjek )
  • kukuruz u slanoj vodi
  • 1 kom mladi luk
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 1 dl povrtni temeljac
  • vinski ocat
  • ulje suncokretovo
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kupusu odstranite vanjske listove ako su oštećeni. Izrežite iz sredine kočanj. Glavicu narežite na četvrtine pa njih na tanke rezance. Posolite i stavite na stranu da omekšaju.
  2. Oljuštite luk i nasjeckajte, a mladi luk narežite na kolutiće.
  3. Kupus nemojte cijediti i pomiješajte ga s obije vrste luka i dodajte narezanu kobasicu.
  4. Dosolite, po potrebi i popaprite, dodajte ulje i ocat.
  5. Dobro izmiješajte i ukrasite peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.