Recepti Desert 12. listopada 2024.

RECEPT DANA Lava cake od bijele čokolade!

Desert
15 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Lava cake s bijelom čokoladom
Lava cake s bijelom čokoladom
foto: Irena Gavran
Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade... Imamo odličan recept blogerice Irene Gavran, autorice bloga Pregacha!

Dugo sam radila na tome da mi lava cake od bijele čokolade uspije. I konačno se to dogodilo. Super je to što ga možeš ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno 3 mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.

Ne gasi ekran dok kuham

Lava cake od bijele čokolade
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 100 g
  • Bijela čokolada 200 g
  • Oštro brašno 100 g
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Jaje 5 kom
Postupak
  1. Otopi bijelu čokoladu i maslac na pari. Jaja i šećere istuci pjenjačom.


  2. Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom u nju umiješaj smjesu od jaja i šećera.


  3. Na kraju lagano špatulom umiješaj brašno.


  4. Keramičke posude za souffle dobro namasti i dobro obloži brašnom.


  5. Smjesu rasporedi u posude i stavi u zamrzivač. Najbolje preko noći, ali mogu stajati i do tri mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za neplanske goste.


  6. Pećnicu zagrije na 180 stupnjeva s uključenom ventilacijom i peci 20 minuta zamrznute kolačiće.


  7. Kad lava cake izvadiš iz pećnice, pusti 10-ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvoji od stijenki posuda. Okreni na tanjur i lagano istresi.


  8. Posluži uz kuglu sladoleda, svježe voće i/ili neki voćni sirup.


 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene pronađi na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu. Neki su i u nastavku...

Mileram kocke Možda vas zanima... Mileram kocke - brze, jednostavne, neodoljive Kolumne Možda vas zanima... Čokoladna torta s jagodama nestaje brže no što se priprema Kolumne
 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 21:17 16. Listopad 2021.

    super