Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade... Imamo odličan recept blogerice Irene Gavran, autorice bloga Pregacha!
Dugo sam radila na tome da mi lava cake od bijele čokolade uspije. I konačno se to dogodilo. Super je to što ga možeš ranije pripremiti, zamrzava se i može čekati maksimalno 3 mjeseca u zamrzivaču pravi trenutak.
Ne gasi ekran dok kuham
Lava cake od bijele čokolade
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
100
g
Bijela čokolada
200
g
Oštro brašno
100
g
Šećer
100
g
Vanilin šećer
1
kom
Jaje
5
kom
Postupak
Otopi bijelu čokoladu i maslac na pari. Jaja i šećere istuci pjenjačom.
Kad se smjesa od čokolade otopila, sjedinila s maslacem i malo ohladila pjenjačom u nju umiješaj smjesu od jaja i šećera.
Na kraju lagano špatulom umiješaj brašno.
Keramičke posude za souffle dobro namasti i dobro obloži brašnom.
Smjesu rasporedi u posude i stavi u zamrzivač. Najbolje preko noći, ali mogu stajati i do tri mjeseca, tako da je ovaj desert idealan za neplanske goste.
Pećnicu zagrije na 180 stupnjeva s uključenom ventilacijom i peci 20 minuta zamrznute kolačiće.
Kad lava cake izvadiš iz pećnice, pusti 10-ak minuta da se prohlade, pa nožem lagano odvoji od stijenki posuda. Okreni na tanjur i lagano istresi.
Posluži uz kuglu sladoleda, svježe voće i/ili neki voćni sirup.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.