gastro postao
Kopriva je riznica vitamina i minerala, a možemo je odlično upotrijebiti i u domaćoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 715
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za lazanje
- 500 g kopriva,vrhovi
- 500 g šampinjoni (uzgojeni)
- 500 ml sok od rajčice (prirodni svježi)
- pšenično brašno, bijelo
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- parmezan
- 100 g maslac, slani
Priprema
- Pofurite mlade koprive te ih procijedite i pirjajte na maslacu s dodatkom češnjaka.
- U drugoj posudi pirjajte narezane šampinjone i dodajte domaći sok od rajčice.
- Napravite bešamel od maslaca, brašna po želji i mlijeka.
- U pravokutnu posudu za pečenje slažite redom: malo bešamela, listovi tijesta za lazanje pa opet bešamel, koprive, mješavinu gljiva i rajčica pa bešamel, opet tijesto i tako redom dok se ne potroše sastojci. Zadnje listove lasagna zalijte bešamelom i posipajte parmezanom.
- Pecite lazanje u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta.
Kopriva je riznica vitamina i minerala, a možemo je odlično upotrijebiti i u domaćoj kuhinji
Izvor Zdrava Krava