Recepti 22. travnja 2016.

Kako dobro: Lazanje s mladim koprivama

Lazanje s mladim koprivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Kopriva je riznica vitamina i minerala, a možemo je odlično upotrijebiti i u domaćoj kuhinji

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 715

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za lazanje
  • 500 g kopriva,vrhovi
  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 500 ml sok od rajčice (prirodni svježi)
  • pšenično brašno, bijelo
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan
  • 100 g maslac, slani

Priprema

  1. Pofurite mlade koprive te ih procijedite i pirjajte na maslacu s dodatkom češnjaka.
  2. U drugoj posudi pirjajte narezane šampinjone i dodajte domaći sok od rajčice.
  3. Napravite bešamel od maslaca, brašna po želji i mlijeka.
  4. U pravokutnu posudu za pečenje slažite redom: malo bešamela, listovi tijesta za lazanje pa opet bešamel, koprive, mješavinu gljiva i rajčica pa bešamel, opet tijesto i tako redom dok se ne potroše sastojci. Zadnje listove lasagna zalijte bešamelom i posipajte parmezanom.
  5. Pecite lazanje u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta.

Kopriva je riznica vitamina i minerala, a možemo je odlično upotrijebiti i u domaćoj kuhinji

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.