Sve što vam treba jest malo iskustva u pečenju palačinki, sir, šunka i špinat. Koristiti možete smrznuti ili svježi, a za ovu priliku, osim špinata, sasvim dobro poslužit će i blitva ili drugo lisnato zeleno povrće.
Između slojeva možete dodati i bešamel umak kako bi jelo bilo još slasnije, a zatim sve dobro začiniti omiljenim začinima, ali i kvalitetnim sirom.
Brze, fine i ukusne lažne lazanje oduševit će baš svakog tko ih isproba. S topljivim sirom, dobrom šunkom, palačinkama i špinatom naprosto ne možete pogriješiti.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 1 šalica brašna
- Prstohvat kurkume
- 300 ml mlijeka
- 1 jaje
- 250 g smrznutog špinata ili 500 g svježeg špinata
- 250 g šunke
- vlasac
- 150 g topljivog sira
- parmezan
- sol, papar
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 180°C i maslacem premažite posudu za pečenje.
- U zdjeli pomiješajte brašno i kurkumu. U sredini napravite udubinu i dodajte mlijeko i jaje.
- Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ispecite četiri palačinke. Temperaturu tave možete provjeriti kapljicom vode - ako kapljica klizne po površini tave, temperatura je idealna.
- Prvo nauljite tavu s malo maslaca, a potom dodajte smjesu za palačinke.
- Otopite špinat i ocijedite ga. Koristite li svježi špinat, operite ga i bacite na tavu s režnjem češnjaka, tek toliko da povene.
- Dodajte narezanu šunku, vlasac, sir, sol i papar. Pomiješajte.
- U posudi za pečenje slažite palačinke pa nadjev, završite palačinkom. Pospite s ostatkom ribanog sira te parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.
Dobar tek!