Recepti 4452 prikaza 14. ožujka 2019.

Lažne lazanje od palačinki, sira, šunke i špinata

Stockfood
Ove brzinske lazanje idealne su za pripremu usred tjedna, nakon napornog radnog dana ili kao brzinski snack za neočekivane goste.

Sve što vam treba jest malo iskustva u pečenju palačinki, sir, šunka i špinat. Koristiti možete smrznuti ili svježi, a za ovu priliku, osim špinata, sasvim dobro poslužit će i blitva ili drugo lisnato zeleno povrće.

 

Možda vas zanima... Povrtna torta od palačinki - sezonsko povrće u novom ruhu Recepti

 

Između slojeva možete dodati i bešamel umak kako bi jelo bilo još slasnije, a zatim sve dobro začiniti omiljenim začinima, ali i kvalitetnim sirom. 

Brze, fine i ukusne lažne lazanje oduševit će baš svakog tko ih isproba. S topljivim sirom, dobrom šunkom, palačinkama i špinatom naprosto ne možete pogriješiti.

 

Možda vas zanima... Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj! Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 šalica brašna
  • Prstohvat kurkume
  • 300 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 250 g smrznutog špinata ili 500 g svježeg špinata
  • 250 g šunke
  • vlasac
  • 150 g topljivog sira
  • parmezan
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i maslacem premažite posudu za pečenje. 
  2. U zdjeli pomiješajte brašno i kurkumu. U sredini napravite udubinu i dodajte mlijeko i jaje. 
  3. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ispecite četiri palačinke. Temperaturu tave možete provjeriti kapljicom vode - ako kapljica klizne po površini tave, temperatura je idealna. 
  4. Prvo nauljite tavu s malo maslaca, a potom dodajte smjesu za palačinke.
  5. Otopite špinat i ocijedite ga. Koristite li svježi špinat, operite ga i bacite na tavu s režnjem češnjaka, tek toliko da povene. 
  6. Dodajte narezanu šunku, vlasac, sir, sol i papar. Pomiješajte. 
  7. U posudi za pečenje slažite palačinke pa nadjev, završite palačinkom. Pospite s ostatkom ribanog sira te parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.