Recepti 14. ožujka 2019.

Lažne lazanje od palačinki, sira, šunke i špinata

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove brzinske lazanje idealne su za pripremu usred tjedna, nakon napornog radnog dana ili kao brzinski snack za neočekivane goste.

Sve što vam treba jest malo iskustva u pečenju palačinki, sir, šunka i špinat. Koristiti možete smrznuti ili svježi, a za ovu priliku, osim špinata, sasvim dobro poslužit će i blitva ili drugo lisnato zeleno povrće.

 

Možda vas zanima... Povrtna torta od palačinki - sezonsko povrće u novom ruhu Recepti

 

Između slojeva možete dodati i bešamel umak kako bi jelo bilo još slasnije, a zatim sve dobro začiniti omiljenim začinima, ali i kvalitetnim sirom. 

Brze, fine i ukusne lažne lazanje oduševit će baš svakog tko ih isproba. S topljivim sirom, dobrom šunkom, palačinkama i špinatom naprosto ne možete pogriješiti.

 

Možda vas zanima... Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj! Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 šalica brašna
  • Prstohvat kurkume
  • 300 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 250 g smrznutog špinata ili 500 g svježeg špinata
  • 250 g šunke
  • vlasac
  • 150 g topljivog sira
  • parmezan
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i maslacem premažite posudu za pečenje. 
  2. U zdjeli pomiješajte brašno i kurkumu. U sredini napravite udubinu i dodajte mlijeko i jaje. 
  3. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ispecite četiri palačinke. Temperaturu tave možete provjeriti kapljicom vode - ako kapljica klizne po površini tave, temperatura je idealna. 
  4. Prvo nauljite tavu s malo maslaca, a potom dodajte smjesu za palačinke.
  5. Otopite špinat i ocijedite ga. Koristite li svježi špinat, operite ga i bacite na tavu s režnjem češnjaka, tek toliko da povene. 
  6. Dodajte narezanu šunku, vlasac, sir, sol i papar. Pomiješajte. 
  7. U posudi za pečenje slažite palačinke pa nadjev, završite palačinkom. Pospite s ostatkom ribanog sira te parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.