gastro postao
Maslačak se može koristiti kao dodatak salatama, njegov korijen je zdrava zamjena za kavu, a od cvjetića možete napraviti liker, sok ili šećerni namaz
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 150 g maslačak
- 325 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 kom limun
- 275 ml voda
- 1.50 l rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
Priprema
- Prokuhajte šećer i vodu dok se šećer ne otopi. Nasjeckajte cvjetiće maslačka i stavite ih u posudu. Prelijte otopljenim šećerom i vodom.
- Iscijedite limune pa sok dodajte u posudu ili staklenku sa šećernim sirupom i cvjetovima. Naribajte i koricu limuna te dodajte.
- Ostavite da odstoji tjedan dana na suncu, a dvaput na dan promućkajte staklenku.
- Nakon tjedan dana ocijedite i dodajte rakiju pa ulijte u bocu i dobro zatvorite.
Izvor Skuhatćute