Recepti 13. listopada 2014.

Liker od maslačka

gastro postao gastro.24sata.hr
Maslačak se može koristiti kao dodatak salatama, njegov korijen je zdrava zamjena za kavu, a od cvjetića možete napraviti liker, sok ili šećerni namaz

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 150 g maslačak
  • 325 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 kom limun
  • 275 ml voda
  • 1.50 l rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Prokuhajte šećer i vodu dok se šećer ne otopi. Nasjeckajte cvjetiće maslačka i stavite ih u posudu. Prelijte otopljenim šećerom i vodom.
  2. Iscijedite limune pa sok dodajte u posudu ili staklenku sa šećernim sirupom i cvjetovima. Naribajte i koricu limuna te dodajte.
  3. Ostavite da odstoji tjedan dana na suncu, a dvaput na dan promućkajte staklenku.
  4. Nakon tjedan dana ocijedite i dodajte rakiju pa ulijte u bocu i dobro zatvorite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.