Recepti 03. listopada 2014.

Lisnato od višnje i vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato od višnje i vanilije prema receptu naše čitateljice Darije Markić iz Zagreba poslužit će kao izvrstan recept vašem ručku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 394

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 300 g višnje
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Pomiješajte višnje, 150 g šećera i vanilin šećer te kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ako rabite kompot, višnje dobro ocijedite.
  2. Puding od vanilije pripremite prema uputi na vrećici. Pustite da se ohladi.
  3. Lisnato tijesto razdijelite na pola pa svaku polovicu razvaljajte u obliku kvadrata veličine 30x30 cm. Prerežite na pola.
  4. Po sredini polovice tijesta rasporedite pola količine pudinga, preko kojeg prelijte pola umaka od višanja. Rubove premažite umućenim žumanjkom. Prekrijte drugom polovicom tijesta koju ste nožem razrezali u razmaku od dva cm, tako da su rezovi po sredini tijesta, ali ne do kraja. Dobro utisnite rubove. Premažite savijaču umućenim žumanjkom. Na isti način pripremite i drugu savijaču.
  5. Lim za pečenje isperite pod mlazom hladne vode. Na njega stavite savijače i pecite 20-30 minuta na 200°c. Poslužite toplo uz preostali puding i višnje za dekoraciju.

Lisnato od višnje i vanilije prema receptu naše čitateljice Darije Markić iz Zagreba poslužit će kao izvrstan recept vašem ručku

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.