gastro postao
Lisnato od višnje i vanilije prema receptu naše čitateljice Darije Markić iz Zagreba poslužit će kao izvrstan recept vašem ručku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 394
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 300 g višnje
- 250 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 1 kom puding u prahu (različiti okusi)
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom jaje kokošje
Priprema
- Pomiješajte višnje, 150 g šećera i vanilin šećer te kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ako rabite kompot, višnje dobro ocijedite.
- Puding od vanilije pripremite prema uputi na vrećici. Pustite da se ohladi.
- Lisnato tijesto razdijelite na pola pa svaku polovicu razvaljajte u obliku kvadrata veličine 30x30 cm. Prerežite na pola.
- Po sredini polovice tijesta rasporedite pola količine pudinga, preko kojeg prelijte pola umaka od višanja. Rubove premažite umućenim žumanjkom. Prekrijte drugom polovicom tijesta koju ste nožem razrezali u razmaku od dva cm, tako da su rezovi po sredini tijesta, ali ne do kraja. Dobro utisnite rubove. Premažite savijaču umućenim žumanjkom. Na isti način pripremite i drugu savijaču.
- Lim za pečenje isperite pod mlazom hladne vode. Na njega stavite savijače i pecite 20-30 minuta na 200°c. Poslužite toplo uz preostali puding i višnje za dekoraciju.
Lisnato od višnje i vanilije prema receptu naše čitateljice Darije Markić iz Zagreba poslužit će kao izvrstan recept vašem ručku
Izvor Skuhatćute