gastro postao
Isprobajte ovaj ukusan recept za quiche s mrkvom, graškom, krumpirom i kukuruzom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 817
Potrebno vam je
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl jogurt (3.2% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 dl ulje suncokretovo
- 12 žlica pšenično brašno, bijelo
- 12 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 100 g kukuruz slatki mladi na klipu
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom krumpir, mladi
- 1 kom prašak za pecivo
- sol
- mješavina suhih začina
- crvena paprika
Priprema
- U slanoj vodi skuhajte grašak, krumpir izrezan na kockice i mrkvu prerezanu na pola po dužini. Kada se skuha, procijedite i odvojite mrkvu sa strane.
- Umutite jedno jaje, ulje, mlijeko i jogurt u kompaktnu smjesu te posolite i dodajte mješavinu začina po ukusu.
- Dodajte skuhani krumpir i grašak te sve dobro izmiješajte.
- U posebnoj posudi izmiješajte prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno te postepeno uz lagano miješanje dodavati smjesu od jaja i povrća.
- Dobivenu smjesu podjelite na dva dijela te u jedan dio dodajte malo crvene paprike, a drugi dio izlijte u tepsiju i zapecite nekoliko minuta, na to zatim poredajte skuhanu mrkvu i zalijte ostatkom smjese.
- Sve pecite na 200 stupnjeva dok ne porumeni. Izmiješajte jedno jaje i vrhnje, po želji posolite i prelijte preko pečene proje te pospite kukuruzom šećercem.
- Sve skupa zapecite još 5 min na 225 stupnjeva.