Recepti 24. srpnja 2016.

Lagano i divno: Ljetni quiche s povrćem

Ljetni quiche s povrćem
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovaj ukusan recept za quiche s mrkvom, graškom, krumpirom i kukuruzom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 817

Potrebno vam je

  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl jogurt (3.2% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 12 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 12 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • 100 g kukuruz slatki mladi na klipu
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom krumpir, mladi
  • 1 kom prašak za pecivo
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • crvena paprika

Priprema

  1. U slanoj vodi skuhajte grašak, krumpir izrezan na kockice i mrkvu prerezanu na pola po dužini. Kada se skuha, procijedite i odvojite mrkvu sa strane.
  2. Umutite jedno jaje, ulje, mlijeko i jogurt u kompaktnu smjesu te posolite i dodajte mješavinu začina po ukusu.
  3. Dodajte skuhani krumpir i grašak te sve dobro izmiješajte.
  4. U posebnoj posudi izmiješajte prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno te postepeno uz lagano miješanje dodavati smjesu od jaja i povrća.
  5. Dobivenu smjesu podjelite na dva dijela te u jedan dio dodajte malo crvene paprike, a drugi dio izlijte u tepsiju i zapecite nekoliko minuta, na to zatim poredajte skuhanu mrkvu i zalijte ostatkom smjese.
  6. Sve pecite na 200 stupnjeva dok ne porumeni. Izmiješajte jedno jaje i vrhnje, po želji posolite i prelijte preko pečene proje te pospite kukuruzom šećercem.
  7. Sve skupa zapecite još 5 min na 225 stupnjeva.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.