Recepti Skuhano doma 11. kolovoza 2021.

Ljeto je nezamislivo bez sataraša i punjenih paprika

Konzum.hr ; punjene paprike i sataraš

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti provjerene recepte za omiljena ljetna jela

Ljeti se isplati provesti malo više vremena u kuhinji zbog dva klasika - punjenih paprika i sataraša. Domaće, mirisne rajčice i paprike čine vrućinu podnošljivom, a nepce zadovoljnim. 

Ako tvoja potraga za pouzdanim recepturama još uvijek traje, zaustavi se kod nas i isprobaj recepte u nastavku. Podsjetit će te na djetinjstvo i bakinu kuhinju, i dan će momentalno biti bolji. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Ove dvije salate izvrsno će pristajati uz roštilj Recepti

 

Punjene paprike

Bila bi prava šteta da ljeto prođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Svježe paprike, mljeveno meso i riža su recept za uspjeh, a u ovu gastro jednadžbu dobro se uklapa i panceta.

Najčešće se poslužuju uz pire krumpir, ali dobar izbor bit će i kuhani krumpir s malo maslaca i svježeg začinskog bilja. Dobar tek!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

 

Sastojci:

  • 7-8 srednjih paprika babura
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 150 g pancete ili dimljene slanine
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica peršina
  • 1 K plus jaje
  • 70 g K plus Arborio riže
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice papra
  • 1 žličica soli

Za umak:

  • 0,5 l vode
  • 30 ml K plus maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g K plus pasirane rajčice
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • Sol

Postupak pripreme punjenih paprika možeš pogledati ovdje

 

Možda vas zanima... Recepti za osvježavajuće ljetne deserte, gotovi u trenu Recepti

 

Sataraš

Svježe paprike i rajčice, ubrane u vlastitom vrtu ili kupljene od najdraže kumice s placa, osnovni su sastojak ljetnog klasika - sataraša. Generacijski se jaz ne osjeća kad je ovo jelo u pitanju; vole ga i mladi i oni stariji. 

Uz sataraš možeš poslužiti svježi ili tostirani kruh, a dobra opcija je i jaje na oko. Dobar tek!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

 

Sastojci:

  • 50 ml K Plus maslinovog ulja
  • 400 g paprike
  • 300 g luka
  • 4 veće beef rajčice
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • Crni papar

Postupak pripreme sataraša možeš pogledati ovdje.

 

Možda vas zanima... Ove piknik zalogaje ne smiješ preskočiti! Recepti

 

Na Konzumovom YouTube kanalu možeš pogledati video s pripremom ljetnih klasika, a nepresušan izvor inspiracije je i baza recepata "Skuhano doma". Baci oko!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.