gastro postao
Želite li ljubičastu boju u njokima, posegnite za ljubičastim krumpirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 50
Potrebno vam je
- 500 g njoki
- sol
- 200 g miješane školjke
- 2 žlica vrganj
- 3 režanj češnjak
- 0.25 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 dl limunov sok
- ulje maslinovo
- crvena paprika
- peršin, list
Priprema
- Na ulju dvije minute propržite njoke od ljubičastog krumpira i izvadite.
- Propržite vrganje s paprikom, dodajte češnjak i pržite minutu. Umiješajte vino i peršin pa školjke te poklopite.
- Kad se školjke počnu otvarati, posolite umak i dodajte limunov sok. Dodajte njoke te sve izmiješajte.
Izvor Skuhatćute