Recepti 03. listopada 2014.

Ljubičasti njoki sa školjkama i vinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li ljubičastu boju u njokima, posegnite za ljubičastim krumpirom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 50

Potrebno vam je

  • 500 g njoki
  • sol
  • 200 g miješane školjke
  • 2 žlica vrganj
  • 3 režanj češnjak
  • 0.25 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 dl limunov sok
  • ulje maslinovo
  • crvena paprika
  • peršin, list

Priprema

  1. Na ulju dvije minute propržite njoke od ljubičastog krumpira i izvadite.
  2. Propržite vrganje s paprikom, dodajte češnjak i pržite minutu. Umiješajte vino i peršin pa školjke te poklopite.
  3. Kad se školjke počnu otvarati, posolite umak i dodajte limunov sok. Dodajte njoke te sve izmiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.