gastro postao
Papričice poslužite polivene umakom od vrhnja, jogurta i kurkume koja će dati lijepu boju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 126
Potrebno vam je
- 4 kom ljuta paprika
- 120 g krem sir
- 120 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 žlica mladi luk
- 1 šalica krušne mrvice
- 2 žlica ulje, biljno
Priprema
Preporučljivo je nositi gumene rukavice dok režete i čistite ljute papričice jer je ljutina opasna za oči, a tako ćete smanjiti rizik da dotaknete oči.
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Svaku papričicu preprežite na pola po duljini. Izvadite sjemenke i dobro očistite papričice. U posudi pomiješajte sitno nasjeckano pileće meso, kremasti sir, mladi luk.
- Napunite svaku polovicu papričice s malo smjese pa pospite krušnim mrvicama.
- Polijte krušne mrvice s malo ulja te papričice poredajte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih 40 minuta.
Izvor Skuhatćute