Recepti 03. listopada 2014.

Ljute papričice punjene piletinom i kremastim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Papričice poslužite polivene umakom od vrhnja, jogurta i kurkume koja će dati lijepu boju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 126

Potrebno vam je

  • 4 kom ljuta paprika
  • 120 g krem sir
  • 120 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica mladi luk
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 2 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Preporučljivo je nositi gumene rukavice dok režete i čistite ljute papričice jer je ljutina opasna za oči, a tako ćete smanjiti rizik da dotaknete oči.
  2. Ugrijte pećnicu na 180°C. Svaku papričicu preprežite na pola po duljini. Izvadite sjemenke i dobro očistite papričice. U posudi pomiješajte sitno nasjeckano pileće meso, kremasti sir, mladi luk.
  3. Napunite svaku polovicu papričice s malo smjese pa pospite krušnim mrvicama.
  4. Polijte krušne mrvice s malo ulja te papričice poredajte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.