Recepti 03. listopada 2014.

Lončići s tamnom čokoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladna fantazija u zdjelici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 115 g čokolada s 60% kakaa
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Zakuhajte vrhnje na srednjoj vatri. Maknite s vatre pa umiješajte vaniliju i čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U velikoj zdjeli istucite žumanjke, šećer i sol te pripazite da nema grudica šećera. Dodajte u to trećinu toplog vrhnja, izmiješajte, dodajte preostalo vrhnje i opet izmiješajte.
  3. Procijedite smjesu i podijelite između četiriju posuda. Stavite posude u veću posudu za pečenje pa je napunite kipućom vodom do pola posuda. Pecite 25 minuta ili dok se kora ne stvrdne oko rubova, a u sredini krema trese.
  4. Neka se kreme prvo ohlade na sobnoj temperaturi, a onda ih stavite u hladnjak na najmanje tri sata do dana.

Čokoladna fantazija u zdjelici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.