gastro postao
Čokoladna fantazija u zdjelici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 115 g čokolada s 60% kakaa
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Zakuhajte vrhnje na srednjoj vatri. Maknite s vatre pa umiješajte vaniliju i čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- U velikoj zdjeli istucite žumanjke, šećer i sol te pripazite da nema grudica šećera. Dodajte u to trećinu toplog vrhnja, izmiješajte, dodajte preostalo vrhnje i opet izmiješajte.
- Procijedite smjesu i podijelite između četiriju posuda. Stavite posude u veću posudu za pečenje pa je napunite kipućom vodom do pola posuda. Pecite 25 minuta ili dok se kora ne stvrdne oko rubova, a u sredini krema trese.
- Neka se kreme prvo ohlade na sobnoj temperaturi, a onda ih stavite u hladnjak na najmanje tri sata do dana.
Čokoladna fantazija u zdjelici
Izvor Skuhatćute