gastro postao
                                            
                                        
                                    Čokoladna fantazija u zdjelici
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 - 115 g čokolada s 60% kakaa
 - 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
 - 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
 - 1 prstohvat sol
 
Priprema
- Zakuhajte vrhnje na srednjoj vatri. Maknite s vatre pa umiješajte vaniliju i čokoladu te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
 - U velikoj zdjeli istucite žumanjke, šećer i sol te pripazite da nema grudica šećera. Dodajte u to trećinu toplog vrhnja, izmiješajte, dodajte preostalo vrhnje i opet izmiješajte.
 - Procijedite smjesu i podijelite između četiriju posuda. Stavite posude u veću posudu za pečenje pa je napunite kipućom vodom do pola posuda. Pecite 25 minuta ili dok se kora ne stvrdne oko rubova, a u sredini krema trese.
 - Neka se kreme prvo ohlade na sobnoj temperaturi, a onda ih stavite u hladnjak na najmanje tri sata do dana.
 
Čokoladna fantazija u zdjelici
Izvor Skuhatćute