gastro postao
Poslastica za hladne zimske dane
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 377
Tijesto
- 3 kom krumpir, zreli
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 200 g čvarci
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 dl vino bijelo
- 3 žlica slatka paprika
- ulje suncokretovo
- sol
Potrebno vam je
- 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
Priprema
- Kuhani krumpir zgnječite i ohladite. Kupus operite pa kuhajte u vodi oko 40 minuta.
- Pomiješajte brašno, sol, krumpir i jaje. Zamijesite glatko tijesto, razvaljajte i podijelite u šest kvadrata
- Za nadjev na zagrijanom ulju popržite usitnjene čvarke, zalijte ih vinom i kuhajte pet minuta. Umiješajte umak od rajčice, posolite, pospite mljevenom paprikom i kratko prokuhajte.
- Nadjev rasporedite po kvadratima pa oblikujte kuglice. Ubacite ih u vrelu vodu pa kad isplivaju na površinu, kuhajte još deset minuta.
- Kupus ocijedite od viška tekućine, dodajte malo ulja i pirjajte oko pet min. Ubacite kuhane knedle, promiješajte i kuhajte još desetak minuta pa poslužite.
Izvor Skuhatćute