Recepti 03. listopada 2014.

Loptice punjene čvarcima s kiselim kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica za hladne zimske dane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 377

Tijesto

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 200 g čvarci
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 dl vino bijelo
  • 3 žlica slatka paprika
  • ulje suncokretovo
  • sol

Potrebno vam je

  • 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)

Priprema

  1. Kuhani krumpir zgnječite i ohladite. Kupus operite pa kuhajte u vodi oko 40 minuta.
  2. Pomiješajte brašno, sol, krumpir i jaje. Zamijesite glatko tijesto, razvaljajte i podijelite u šest kvadrata
  3. Za nadjev na zagrijanom ulju popržite usitnjene čvarke, zalijte ih vinom i kuhajte pet minuta. Umiješajte umak od rajčice, posolite, pospite mljevenom paprikom i kratko prokuhajte.
  4. Nadjev rasporedite po kvadratima pa oblikujte kuglice. Ubacite ih u vrelu vodu pa kad isplivaju na površinu, kuhajte još deset minuta.
  5. Kupus ocijedite od viška tekućine, dodajte malo ulja i pirjajte oko pet min. Ubacite kuhane knedle, promiješajte i kuhajte još desetak minuta pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.