Recepti 13. listopada 2014.

Losos s limunom i potočarkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso lososa sadrži puno visokovrijednih nutrijenata, a aromatičnim začinima unosi svježinu u vaš dan

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 0.50 kom vrhnje kiselo (12% masti)
  • 3.50 žlica limunov sok
  • 0.50 mala žlica limunova korica
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica ljutika
  • 3 filet losos
  • 1.50 šalica potočarka
  • kopar
  • sol
  • 3 kriška limun

Priprema

  1. Pomiješati kiselo vrhnje, pola žlice limunovog soka i pola količine limunove korice u maloj zdjelici te začiniti sa soli i paprom.
  2. U staklenoj posudi za pečenje pomiješati med, 1 žlicu maslinovog ulja, ljutiku, 1 žlicu limunovog soka i ostatak limunove korice. Dodati filete lososa, okrenuti ih nekoliko puta da sa svih strana budu obloženi marinadom. Pokriti i hladiti 15 min do 1 sat uz povremeno okretanje fileta.
  3. Pećnicu zagrijati na 200˚C a rešetku postaviti u gornju trećinu pećnice. Lim za pečenje obložiti folijom i premazati maslinovim uljem. Posložiti filete lososa na foliju i peći oko 15 minuta.
  4. Potočarku pomiješati sa koprom i listovima estragona te začiniti sa 2 žličice limunovog soka, maslinovim uljem, soli i paprom.
  5. Na tanjur servirati po jedan filet lososa sa salatom od potočarke, posipati malo umaka sa vrhnjem i limunom i ukrasiti kriškom limuna.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.