gastro postao
Počastite se vrlo sočnom kombinacijom egzotične ribe i bijelog vina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 805
Ostalo
- 600 g losos
- 1 dl šampanjac
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
- 4 g kavijar, granulirani
- 80 g maslac, slani
- sol
Umak od bijelog vina
- 100 g luk ,crveni
- 1 dl vino bijelo
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 kom limun
- sol
- šećer, kristal
- 60 g maslac, slani
Priprema
- Lososa narežite, posolite i lagano zarumenite na maslacu.
- Zatim ga zalijte šampanjcem, pustite da se umak zgusne i polako dodajte vrhnje. Pustite da prokuha nekoliko minuta te na kraju dodajte 2 dcl umaka od bijelog vina. Začinite.
- Za umak od bijelog vina, na maslacu pirjajte sitno kosani crveni luk, zalijte bijelim vinom i lagano pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje, začinite solju, limunovim sokom i šećerom.
- Sve zajedno prokuhajte 10 minuta.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list