Recepti 13. listopada 2014.

Lovačke knedle s kestenom

Lovačke knedle s kestenom
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz jela od divljači odlično će pasati knedle pripremljene od kruha starog jedan dan

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 533

Potrebno vam je

  • 500 g kruh pšenični, bijeli
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 100 g slanina suha, masna
  • 100 g kesten

Priprema

  1. Kruh nasjeckajte na kockice pa kratko prepržite na malo maslinova ulja. Prepržene kockice kruha prelijete mlijekom i ostavite oko 30 min da kruh upije mlijeko.
  2. Slaninu i pečene kesten izrežite na kockice i kratko prepržite na malo maslinova ulja.
  3. Kruh dobro ocijedite od mlijeka. U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke. Formirajte knedle i kuhajte ih u kipućoj vodi 15-20 min.

Uz jela od divljači odlično će pasati knedle pripremljene od kruha starog jedan dan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.