gastro postao
Uz jela od divljači odlično će pasati knedle pripremljene od kruha starog jedan dan
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 533
Potrebno vam je
- 500 g kruh pšenični, bijeli
- 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- 100 g slanina suha, masna
- 100 g kesten
Priprema
- Kruh nasjeckajte na kockice pa kratko prepržite na malo maslinova ulja. Prepržene kockice kruha prelijete mlijekom i ostavite oko 30 min da kruh upije mlijeko.
- Slaninu i pečene kesten izrežite na kockice i kratko prepržite na malo maslinova ulja.
- Kruh dobro ocijedite od mlijeka. U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke. Formirajte knedle i kuhajte ih u kipućoj vodi 15-20 min.
Uz jela od divljači odlično će pasati knedle pripremljene od kruha starog jedan dan