Recepti 13. listopada 2014.

Lovački složenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato jelo koje kombinira meso divljači i pečeni krumpir za pravi lovački okus

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom lovorov list
  • 2 kom klinčići
  • sol
  • bijeli papar
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 800 g krumpir, zreli

Priprema

  1. Krumpir ogulite, operite, narežite na četvrtine i kuhajte poklopljeno 30 minuta u malo slane vode.
  2. Luk ogulite i narežite na kolutiće. Meso divljači narežite na kocke. Rastopite 50 g maslaca, propržite luk i dodajte kocke mesa. Pržite miješajući dok meso sa svih strana ne dobije smeđu boju. Zalijte mesnom juhom, dodajte začine i pokriveno pirjajte 20 minuta.
  3. Kuhanom krumpiru odlijte vodu, zdrobite ga i pomiješajte s vrućim mlijekom. U dobivenu kašu umiješajte sol i 2 žlice maslaca.
  4. Jabuku ( kiselu) ogulite i narežite na ploške. U vatrostalnu zdjelu stavite sloj pirjane divljači, premažite ga krumpirovom kašom, opet stavite divljač, pa jabuke i tako redom dok ne potrošite sve sastojke i završite krumpirovom kašom. Otopite preostale 2 žlice maslaca, prelijte preko kaše i zapecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.