gastro postao
Bogato jelo koje kombinira meso divljači i pečeni krumpir za pravi lovački okus
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 268
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 50 g maslac, slani
- 1 kom lovorov list
- 2 kom klinčići
- sol
- bijeli papar
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jabuka (cijela)
- 800 g krumpir, zreli
Priprema
- Krumpir ogulite, operite, narežite na četvrtine i kuhajte poklopljeno 30 minuta u malo slane vode.
- Luk ogulite i narežite na kolutiće. Meso divljači narežite na kocke. Rastopite 50 g maslaca, propržite luk i dodajte kocke mesa. Pržite miješajući dok meso sa svih strana ne dobije smeđu boju. Zalijte mesnom juhom, dodajte začine i pokriveno pirjajte 20 minuta.
- Kuhanom krumpiru odlijte vodu, zdrobite ga i pomiješajte s vrućim mlijekom. U dobivenu kašu umiješajte sol i 2 žlice maslaca.
- Jabuku ( kiselu) ogulite i narežite na ploške. U vatrostalnu zdjelu stavite sloj pirjane divljači, premažite ga krumpirovom kašom, opet stavite divljač, pa jabuke i tako redom dok ne potrošite sve sastojke i završite krumpirovom kašom. Otopite preostale 2 žlice maslaca, prelijte preko kaše i zapecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15 minuta.