Recepti 03. listopada 2014.

Lungić u lisnatom tijestu

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte recept za najbolji komad svinjskog mesa omotan lisnatim tijestom i zapečen u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1152

Marinada

  • sol
  • papar u zrnu
  • 2 kom češnjak
  • 2 dl vinski ocat
  • celer, list
  • celer, korijen

Ostalo

  • 10 kom marelice, sušene
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 list lisnato tijesto
  • sol
  • 1500 g lungić

Priprema

  1. Sve sastojke za marinadu stavite u posudu s mesom i prelijte s toliko vode da pokrije meso. Ostavite da se marinira oko dva sata.
  2. Izvadite meso iz marinade i zapecite na vrućem ulju sa svih strana da se zarumeni. Tijesto razvaljajte, marelice izrežite na prutiće i pospite po tijestu. Na sredinu tijesta stavite meso te sve zarolajte.
  3. Pecite ga u pećnici na 150 celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Roladu od mesa i tijesta prohladite te izrežite.

Isprobajte recept za najbolji komad svinjskog mesa omotan lisnatim tijestom i zapečen u pećnici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.