gastro postao
Isprobajte recept za najbolji komad svinjskog mesa omotan lisnatim tijestom i zapečen u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1152
Marinada
- sol
- papar u zrnu
- 2 kom češnjak
- 2 dl vinski ocat
- celer, list
- celer, korijen
Ostalo
- 10 kom marelice, sušene
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 list lisnato tijesto
- sol
- 1500 g lungić
Priprema
- Sve sastojke za marinadu stavite u posudu s mesom i prelijte s toliko vode da pokrije meso. Ostavite da se marinira oko dva sata.
- Izvadite meso iz marinade i zapecite na vrućem ulju sa svih strana da se zarumeni. Tijesto razvaljajte, marelice izrežite na prutiće i pospite po tijestu. Na sredinu tijesta stavite meso te sve zarolajte.
- Pecite ga u pećnici na 150 celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Roladu od mesa i tijesta prohladite te izrežite.
Isprobajte recept za najbolji komad svinjskog mesa omotan lisnatim tijestom i zapečen u pećnici
Izvor Skuhatćute