Recepti 03. listopada 2014.

Macarons od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki zalogajčići od čokolade i badema uveselit će i djecu i starije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 93

Potrebno vam je

  • 100 g šećer, u prahu
  • 60 g badem, oljušteni suhi
  • 25 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 kom jaje kokošje
  • 65 g šećer, kristal
  • 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 130 g tamna čokolada
  • 1 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Ostavite bjelanjke na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Tako će se lakše istući u snijeg. ugrijte pećnicu na 180°c.
  2. Ubacite bademe u kipuću vodu i ostavite ih unutra minutu. Skinite koru i dobro ih osušite. Sameljite i prosijte. Pomiješajte šećer u prahu s bademima i kakaom.
  3. Istucite bjelanjke i šećer. Lopaticom žustro umiješajte šećer u prahu, bademe i kakao pa stavite smjesu u tuljac za ukrašavanje. Smjesa ne smije sporo padati sa lopatice - ako je tako, ponovno izmiješajte.
  4. Obložite lim za pečenje masnim papirom pa na njega istiskujte krugove. Ostavite da se malo osuše na zraku prije pečenja. Pecite ih 15-ak minuta. Izvadite i ohladite.
  5. Za nadjev kuhajte vrhnje dok ne provrije, maknite ga s vatre pa umiješajte komadiće maslaca i tamnu čokoladu. Lagano miješajte.
  6. Premažite jednu polovicu macaronsa čokoladom i poklopite drugom. Pustite da odstoje i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.