gastro postao
Slatki zalogajčići od čokolade i badema uveselit će i djecu i starije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 93
Potrebno vam je
- 100 g šećer, u prahu
- 60 g badem, oljušteni suhi
- 25 g kakao u prahu, nezašećereni
- 2 kom jaje kokošje
- 65 g šećer, kristal
- 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 130 g tamna čokolada
- 1 žlica maslac, slani
Priprema
- Ostavite bjelanjke na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Tako će se lakše istući u snijeg. ugrijte pećnicu na 180°c.
- Ubacite bademe u kipuću vodu i ostavite ih unutra minutu. Skinite koru i dobro ih osušite. Sameljite i prosijte. Pomiješajte šećer u prahu s bademima i kakaom.
- Istucite bjelanjke i šećer. Lopaticom žustro umiješajte šećer u prahu, bademe i kakao pa stavite smjesu u tuljac za ukrašavanje. Smjesa ne smije sporo padati sa lopatice - ako je tako, ponovno izmiješajte.
- Obložite lim za pečenje masnim papirom pa na njega istiskujte krugove. Ostavite da se malo osuše na zraku prije pečenja. Pecite ih 15-ak minuta. Izvadite i ohladite.
- Za nadjev kuhajte vrhnje dok ne provrije, maknite ga s vatre pa umiješajte komadiće maslaca i tamnu čokoladu. Lagano miješajte.
- Premažite jednu polovicu macaronsa čokoladom i poklopite drugom. Pustite da odstoje i poslužite.
Izvor Skuhatćute