Recepti 13. listopada 2014.

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

Makaroni s patlidžanima i rajčicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu patlidžana i pripremite jednostavni ručak s tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 339

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 1 kom češnjak
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 300 g makaroni
  • 6 kom rajčica, crvena
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Češnjak narežite na ploške, a ljubičasti luk na trakice. Odvojite listove bosiljka te ih operite i dobro posušite. Dvije rajčice narežite na ploške i ostavite sa strane, a preostale četiri stavite u kipuću vodu, da im lakše skinete kožu lagano ih zarežite nožem na dnu. Rajčicama odvojite kožicu i narežite ih na kockice.
  2. Patlidžane narežite na veće kockice, posolite ih i ostavite 15 minuta da puste vodu. Nakon 15 minuta ih obrišite kuhinjskim ubrusom.
  3. Makarone skuhajte prema uputama na pakiranju.
  4. U tavi na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak, dodajte patlidžan i rajčicu narezanu na kockice, začinite sa soli i paprom. Dodajte trećinu bosiljaka i pirjajte još 5 minuta.
  5. U umak dodajte skuhane i dobro ocijeđene makarone, svježi bosiljak i svježu rajčicu narezanu na ploške.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.