gastro postao
Iskoristite sezonu patlidžana i pripremite jednostavni ručak s tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 339
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžan
- 1 kom češnjak
- 1 kom ljubičasti luk
- 300 g makaroni
- 6 kom rajčica, crvena
- 1 vezica bosiljak, vezica
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Češnjak narežite na ploške, a ljubičasti luk na trakice. Odvojite listove bosiljka te ih operite i dobro posušite. Dvije rajčice narežite na ploške i ostavite sa strane, a preostale četiri stavite u kipuću vodu, da im lakše skinete kožu lagano ih zarežite nožem na dnu. Rajčicama odvojite kožicu i narežite ih na kockice.
- Patlidžane narežite na veće kockice, posolite ih i ostavite 15 minuta da puste vodu. Nakon 15 minuta ih obrišite kuhinjskim ubrusom.
- Makarone skuhajte prema uputama na pakiranju.
- U tavi na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak, dodajte patlidžan i rajčicu narezanu na kockice, začinite sa soli i paprom. Dodajte trećinu bosiljaka i pirjajte još 5 minuta.
- U umak dodajte skuhane i dobro ocijeđene makarone, svježi bosiljak i svježu rajčicu narezanu na ploške.