gastro postao
Recept za ljubitelje tjestenine zapečene sa sirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 861
Potrebno vam je
- 400 g makaroni
- 400 g sir kravlji svježi (cottage)
- 500 ml vrhnje za kuhanje
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica pesto genovese
- 50 g parmezan
- 2 žlica ulje, biljno
- sol
- papar
Priprema
- Skuhajte tjesteninu da bude "al dente".
- Na zagrijanom ulju u tavi popržite luk i slaninu. Izmiješajte jaje, sol, pesto prema želji i vrhnje za kuhanje. Dobro izmiksajte pa s poprženim lukom i slaninom te svježim kravljim sirom dodajte tjestenini i izmiješajte.
- Stavite u vatrostalnu posudu i pospite naribanim parmezanom. Pecite pola sata na 180°C.
Makarone nakon kuhanja prelijte mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja. Imajte na umu da će dodatno omekšati ostavite li ih poklopljenima. Umjesto parmezana koristiti možete i gorgonzolu.
Izvor Skuhatćute