Recepti 03. listopada 2014.

Makaroni sa sirom i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ljubitelje tjestenine zapečene sa sirom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 861

Potrebno vam je

  • 400 g makaroni
  • 400 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 500 ml vrhnje za kuhanje
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica pesto genovese
  • 50 g parmezan
  • 2 žlica ulje, biljno
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu da bude "al dente".
  2. Na zagrijanom ulju u tavi popržite luk i slaninu. Izmiješajte jaje, sol, pesto prema želji i vrhnje za kuhanje. Dobro izmiksajte pa s poprženim lukom i slaninom te svježim kravljim sirom dodajte tjestenini i izmiješajte.
  3. Stavite u vatrostalnu posudu i pospite naribanim parmezanom. Pecite pola sata na 180°C.Makarone nakon kuhanja prelijte mješavinom rastopljenog maslaca i maslinovog ulja. Imajte na umu da će dodatno omekšati ostavite li ih poklopljenima. Umjesto parmezana koristiti možete i gorgonzolu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.