Recepti 13. listopada 2014.

Male pizze

Male pizze
gastro postao gastro.24sata.hr
Poklonici ovog talijanskog jela uživat će i u njegovoj mini verziji

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 539

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 300 g lisnato tijesto
  • 250 g rajčica, crvena
  • 50 g ementaler
  • 15 g inćun, konzervirani
  • 25 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 žlica kapari
  • origano
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na čistoj, malo pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto u obliku pravokutnika na otprilike 3 mm debljine.
  2. Izrežite 12 malih krugova. Stavite ih na lim za pečenje koji ste pokrili papirom za pečenje i probodite vilicom.
  3. Narežite rajčice (ili ih sameljite u kašu ako više volite) i ravnomjerno ih rasporedite po tijestu zajedno sa sirom. Ukrasite inćunima, maslinama i kaparima prema želji. Pospite malo origana i posolite prema ukusu.
  4. Pecite otprilike 13 minuta, ili dok se sir ne počne topiti, a kora ne poprimi zlatnožutu boju.

Izvor 'Predjela i grickalice'; Mozaik knjiga

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.