gastro postao
Poklonici ovog talijanskog jela uživat će i u njegovoj mini verziji
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 539
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 300 g lisnato tijesto
- 250 g rajčica, crvena
- 50 g ementaler
- 15 g inćun, konzervirani
- 25 g masline, zelene, slane konzerv.
- 1 žlica kapari
- origano
- sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na čistoj, malo pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto u obliku pravokutnika na otprilike 3 mm debljine.
- Izrežite 12 malih krugova. Stavite ih na lim za pečenje koji ste pokrili papirom za pečenje i probodite vilicom.
- Narežite rajčice (ili ih sameljite u kašu ako više volite) i ravnomjerno ih rasporedite po tijestu zajedno sa sirom. Ukrasite inćunima, maslinama i kaparima prema želji. Pospite malo origana i posolite prema ukusu.
- Pecite otprilike 13 minuta, ili dok se sir ne počne topiti, a kora ne poprimi zlatnožutu boju.