Mango lassi je, jednostavno rečeno, smoothie od jogurta i manga. Postoji puno različitih vrsta lassi napitaka – neki su slani, neki slatki, neki s dodatkom drugog voća ili mente... Ali mango lassi je jedan od najpopularnijih zbog kremaste teksture i bogatog, slatkog okusa manga.
Lassi se priprema već 1000 godina!
Ako spadaš u skupinu sladokusaca koji vole znati podrijetlo hrane i pića koja konzumira, znaj da je lassi tradicionalni napitak iz regije Punjab, na području današnje sjeverne Indije i istočnog Pakistana.
Lassi se priprema više od tisuću godina, a, osim što je ukusan, kažu kako je dobar za probavu i smirenje. U prošlosti su se lassi napici posluživali u glinenim čašama, a neki recepti uključuju dodatak guste vrhnja na vrhu.
Svježi ili zamrznuti mango?
Za pripremu mango lassija možeš koristiti svježi ili zamrznuti mango ili pak onaj iz konzerve. Ako koristiš svježi mango, pripazi da bude potpuno zreo i sladak jer bi smoothie inače mogao biti prekiseo. Ali, sve da ti se to i dogodi, jednostavno dodaj malo više šećera ili meda kako bi uravnotežio okuse.
Također, malo mljevenog kardamoma na vrhu lassija podići će ovaj napitak na novu razinu. Možeš se poigrati i drugim začinima poput cimeta, kurkume, muškatnog oraščića ili šafrana.
Ispij i ove smoothieje!