Recepti Doručak 05. lipnja 2024.

Recept za rajski smoothie od marakuje

Doručak
3 MIN
0 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Smoothie od marakuje
Ovaj će te smoothie u mislima preseliti na tropske plaže
foto: Instagram @healthyrawfood_
Ovaj osvježavajuć i kremast smoothie od marakuje gotov je za doslovce 3 minute, a svojim će te okusom teleportirati na tropske plaže!

Zdjela puna jagoda, borovnica i banana je ukusna, ali nešto čarobno se dogodi kada sve to voće izmiksaš zajedno. Dobar smoothie gotovo da i ne treba šećer kako bi se pretvorio u kremasti desert.

Voće obavlja sav posao, čineći ga hranjivim i punim okusa. Neki smoothieji te čak mogu odvesti na pješčane obale tropskog raja. Poput ovoga od marakuje.

crveni smoothie Možda vas zanima... Nemaš vremena za doručak? Smuti slasni smoothie! Recepti

Pulpa marakuje

Slična okusu manga, ali s kiselkastošću ananasa, marakuja je jedinstveno voće koje savršeno pristaje u tropske smoothieje. Najbolje od svega, potrebno je manje od 5 minuta za pripremu ovog napitka, tako da možeš u njemu uživati cijelo ljeto.

Za najbolje rezultate, uzmi smrznutu ili svježu pulpu marakuje, a banane oguli, nareži na kolutiće i također zamrzni dok ne postanu čvrste. Ako ne želiš čekati da se banane smrznu, možeš u blender zajedno s voćem ubaciti i šalicu leda za hlađenje i potrebnu teksturu smoothieja.

marakuja | Author: Karolina Kolodziejczak/Unsplash Marakuja foto: Karolina Kolodziejczak/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Smoothie od marakuje
3 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Banana 2 kom
  • Marakuja 2 šalica
  • Kokosovo mlijeko 0,50 šalica
  • Vrhnje od kokosa 0,25 šalica
  • Sok od ananasa 0,25 šalica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
Postupak
  1. Dodaj sve sastojke u blender redoslijedom kako su navedeni.


  2. Miješaj dok ne dobiješ glatku gustu tekućinu, otprilike 30 sekundi do 1 minute, koristeći nastavak za guranje čvrstih dijelova prema oštricama.


  3. Podijeli smjesu u dvije čaše. Posluži odmah.


Isprobaj i ove recepte za smoothieje!

Smoothie Možda vas zanima... Jagoda, banana i jabuka - savršen spoj za smoothie Recepti Smoothie Možda vas zanima... Smoothie od dinje i đumbira gotov je u 5 minuta! Recepti Smoothie od lubenice Možda vas zanima... Rashladi se ljetnim izdanjima smoothieja Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:20 05. Lipanj 2024.

    predivni smoothie