gastro postao
Meso jelena nije za svačiji ukus, ali ako ga volite isprobajte ovaj recept za rolice
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 465
Potrebno vam je
- 500 g jelen (file)
- 100 g slanina suha, masna
- 4 kom mrkva, crvena
- 2 kom paprika, žuta (mesnata)
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica ulje maslinovo
- vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 list lovorov list
- češnjak
- vinski ocat
- 1 kom celer, korijen
- ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pripremite marinadu od crnog vina, luka, lovorova lista, češnjaka, vinskog octa, korijena celera, ružmarina, 2 žlice maslinovog ulja, soli i papra. Očišćeni file ostavite u marinadi 12 sati.
- File jelena stanjite, oblikujte manje odreske i začinite.
- Na svaki komad složite slaninu, narezanu papriku i mrkvu.
- Zarolajte odreske. Pričvrstite čačkalicama i uvaljajte u brašno. Popržite u tavi i dovršite u pećnici na 200°C dok ne omekšaju.
Meso jelena nije za svačiji ukus, ali ako ga volite isprobajte ovaj recept za rolice
Izvor Skuhatćute