gastro postao
Ovo je "light" verzija klasične carbonare
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 874
Potrebno vam je
- 240 g tjestenina s jajima
- 2 šalica šparoge, vrtne
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 0.25 šalica vermut
- 60 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 žlica peršin, list
- 0.75 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica papar
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 100 g parmezan
Priprema
- Skuhajte tjesteninu 2al dente". Dodajte šparoge dvije minute prije kraja kuhanja. Ocijedite i sačuvajte trećinu šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Pomiješajte tu tekućinu s jajem i mlijekom.
- Ugrijte duboku tavu na umjerenoj vatri. Dodajte ulje i popržite luk dvije minute. Ulijte vermut i kuhajte minutu. Nakon toga umiješajte smjesu s tjesteninom i promiješajte.
- Promiješajte, maknite s vatre pa umiješajte smjesu s mlijekom, piletinu i grubo naribani sir. Stavite na umjerenu vatru i kuhajte oko pet minuta dok se ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte peršin, sol, papar i slaninu. Malo slanine možete ostaviti i za ukras. Poslužite.
Izvor Skuhatćute