Recepti 03. listopada 2014.

Mašnice s piletinom i šparogama

Mašnice s piletinom i šparogama
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je "light" verzija klasične carbonare

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 874

Potrebno vam je

  • 240 g tjestenina s jajima
  • 2 šalica šparoge, vrtne
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 0.25 šalica vermut
  • 60 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 žlica peršin, list
  • 0.75 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 100 g parmezan

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu 2al dente". Dodajte šparoge dvije minute prije kraja kuhanja. Ocijedite i sačuvajte trećinu šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Pomiješajte tu tekućinu s jajem i mlijekom.
  2. Ugrijte duboku tavu na umjerenoj vatri. Dodajte ulje i popržite luk dvije minute. Ulijte vermut i kuhajte minutu. Nakon toga umiješajte smjesu s tjesteninom i promiješajte.
  3. Promiješajte, maknite s vatre pa umiješajte smjesu s mlijekom, piletinu i grubo naribani sir. Stavite na umjerenu vatru i kuhajte oko pet minuta dok se ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte peršin, sol, papar i slaninu. Malo slanine možete ostaviti i za ukras. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.