Recepti 219 prikaza 03. listopada 2014.

Mediteranska pizza s dvije vrste sira

Mediteranska pizza s dvije vrste sira
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li mozzarellu i parmezan, ubacite ih u pizzu i uživajte u kremastoj kombinaciji

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 764

Potrebno vam je

  • 450 g tijesto za pizzu
  • 100 g mozzarella
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 2 šalica španjak špinak
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica parmezan
  • 1 mala žlica origano
  • 1 šalica gljive miješane, razne
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Tijesto stavite u namašćeni lim. Po njemu rasporedite umak od rajčice, a zatim nasjeckani luk, češnjak i gljive koje ste propirjali na maslinovu ulju.
  2. Razmrvite po pizzi mozzarellu te posložite špinat koji ste nakratko zakuhali u kipućoj vodi te rajčicu narezanu na kriške.
  3. Sve pospite žličicom origana pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
  4. Pecite pizzu oko 20 minuta na 200 stupnjeva ili dok se rubovi ne zažute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.