gastro postao
Volite li mozzarellu i parmezan, ubacite ih u pizzu i uživajte u kremastoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 764
Potrebno vam je
- 450 g tijesto za pizzu
- 100 g mozzarella
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
- 2 šalica španjak špinak
- 1 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica parmezan
- 1 mala žlica origano
- 1 šalica gljive miješane, razne
- 1 kom rajčica, crvena
Priprema
- Tijesto stavite u namašćeni lim. Po njemu rasporedite umak od rajčice, a zatim nasjeckani luk, češnjak i gljive koje ste propirjali na maslinovu ulju.
- Razmrvite po pizzi mozzarellu te posložite špinat koji ste nakratko zakuhali u kipućoj vodi te rajčicu narezanu na kriške.
- Sve pospite žličicom origana pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
- Pecite pizzu oko 20 minuta na 200 stupnjeva ili dok se rubovi ne zažute.
Izvor Skuhatćute