Recepti 03. listopada 2014.

Mediteranska sočna puretina

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati umak koji će vam otkriti potpuno novi doživljaj puretine

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1301

Meso

  • 2 kg puran ( crno meso - batak, zabatak )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 8 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo

Umak

  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 vezica celer (cijeli)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom paprika, zelena
  • 0.50 kom korijen koromača
  • 800 g pasirana rajčica (passata)
  • 500 ml pileći temeljac
  • 60 ml vinski ocat
  • 20 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 15 g senf dijon
  • 250 g masline, crne
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 2 grančica ružmarin
  • 4 grančica majčina dušica
  • 2 list lovorov list
  • 250 g peršin, list

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, celer, mrkvu, papriku i koromač. Posolite i popaprite meso pa dodajte četvrtinu češnjaka.
  2. Prepržite meso u dubokoj tavi koja može ići i u pećnicu. Izvadite meso nakon 15-ak minuta pa dodajte povrće i ostatak češnjaka te pržite deset minuta.
  3. Nakon toga ulijte rajčice s tekućinom iz konzerve i temeljac. Ponovno vratite batake. Dodajte ostale sastojke, prekrijte sve folijom i pecite oko dva sata na 175°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.