gastro postao
Bogati umak koji će vam otkriti potpuno novi doživljaj puretine
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1301
Meso
- 2 kg puran ( crno meso - batak, zabatak )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 8 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
Umak
- 2 kom luk ,crveni
- 1 vezica celer (cijeli)
- 2 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom paprika, zelena
- 0.50 kom korijen koromača
- 800 g pasirana rajčica (passata)
- 500 ml pileći temeljac
- 60 ml vinski ocat
- 20 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 15 g senf dijon
- 250 g masline, crne
- 1 mala žlica čili u prahu
- 2 grančica ružmarin
- 4 grančica majčina dušica
- 2 list lovorov list
- 250 g peršin, list
Priprema
- Nasjeckajte luk, celer, mrkvu, papriku i koromač. Posolite i popaprite meso pa dodajte četvrtinu češnjaka.
- Prepržite meso u dubokoj tavi koja može ići i u pećnicu. Izvadite meso nakon 15-ak minuta pa dodajte povrće i ostatak češnjaka te pržite deset minuta.
- Nakon toga ulijte rajčice s tekućinom iz konzerve i temeljac. Ponovno vratite batake. Dodajte ostale sastojke, prekrijte sve folijom i pecite oko dva sata na 175°c.
Izvor Skuhatćute