Recepti 29. rujna 2020.

Mekani keksići od badema i ricotte

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz popodnevnu šalicu kave (ili čaja) posluži mirisne kekse

Ako želiš nešto slatko i mirisno, a nemaš puno vremena ili volje, pripremi ove brzinske keksiće od ricotte i mljevenih badema. Cijeli proces traje manje od pola sata, a sastojci su dostatni za 30-ak malih keksića.

Imaj na umu da ricottu možeš zamijeniti krem sirom. U slast!

 

Možda vas zanima... Imamo devet savjeta za pripremu odličnih keksića Špajza

 

Sastojci:

  • 120 g omekšalog maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • 250 g ricotte
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 170 g fino mljevenih badema

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za kekse.
  2. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jaje i ekstrakt badema. Potom umiksaj i ricottu.
  3. Brašno pomiješaj s praškom za pecivo i mljevenim bademima. Umiješaj drvenom žlicom u tekuće sastojke. 
  4. Odlikuj male kuglice pa ih rasporedi po limu. Svaku lagano pritisni dlanom pa ih pospi s malo mljevenih badema.
  5. Peci 10-13 minuta, ovisno o pećnici. Izvadi ih iz kad poprime zaista laganu zlatnu boju i pusti da se u potpunosti ohlade prije posluživanja. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.