gastro postao
Uz popodnevnu šalicu kave (ili čaja) posluži mirisne kekse
Ako želiš nešto slatko i mirisno, a nemaš puno vremena ili volje, pripremi ove brzinske keksiće od ricotte i mljevenih badema. Cijeli proces traje manje od pola sata, a sastojci su dostatni za 30-ak malih keksića.
Imaj na umu da ricottu možeš zamijeniti krem sirom. U slast!
Sastojci:
- 120 g omekšalog maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g bijelog šećera
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta badema
- 250 g ricotte
- 250 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 170 g fino mljevenih badema
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za kekse.
- Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jaje i ekstrakt badema. Potom umiksaj i ricottu.
- Brašno pomiješaj s praškom za pecivo i mljevenim bademima. Umiješaj drvenom žlicom u tekuće sastojke.
- Odlikuj male kuglice pa ih rasporedi po limu. Svaku lagano pritisni dlanom pa ih pospi s malo mljevenih badema.
- Peci 10-13 minuta, ovisno o pećnici. Izvadi ih iz kad poprime zaista laganu zlatnu boju i pusti da se u potpunosti ohlade prije posluživanja.
U slast!