gastro postao
Napravite slasnu fritatu s puno povrća i zamotajte ju u tortilju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 17
Potrebno vam je
- 1 kom tortilja, kukuruzna
- 2 mala žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 0.50 kom slatka paprika
- 0.50 kom ljutika
- 2 šalica mladi špinat
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica parmezan
- sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Jednu stranu tortilje premažite maslacem i stavite je u pleh za pečenje koji je nešto manjeg promjera od tortilje tako da se sa tortiljom oblože i stanice posude za pečenje. Namašćenu stranu tortilje okrenite prema gore i pecite je 8 min.
- U tavi zagrijte ulje, dodajte poriluk, papriku i luk i pirjajte dok ne omekša. Zatim dodajte očišćeni i oprani špinat i pirjajte toliko da „uvene“.
- U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol, papar i parmezan i. Zatim dodajte i pirjano povrće u smjesu i izmiješajte sve zajedno.
- zlijte smjesu u tortilju i pecite 40 min na 189 stupnjeva ili dok fritata ne dobije zlatno smeđu boju a smjesa ne očvrsne.