gastro postao
Ovako izgleda jelo kad se spoji meksička i talijanska kuhinja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 940
Tijesto
- 600 g oštro brašno
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica začinsko bilje
- 6 žlica ulje maslinovo
- 150 ml voda
Nadjev
- 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica tvrdi sir
- 160 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.25 šalica rajčice, cherry
- 1 žlica mladi luk
- 0.25 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica korijander
- 1 mala žlica kim
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i začine. U sredini napravite udubinu pa ulijte maslinovo ulje i oko 150 ml vruće vode. Izmiješajte najprije kuhačom, a zatim vlažnim rukama da dobijete loptu od tijesta. Mijesite je rukama na pobrašnjenoj površini dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Vratite ga u zdjelu, pospite s malo brašna i ostavite neka odstoji.
- Oblikujte od tijesta deset loptica. Razvlačeći rukama, od svake oblikujte male pizza-pogače debljine jedan cm. Ispecite ih na grill-tavi ili roštilju po nekoliko minuta sa svake strane.
- Na tavi s malo maslinova ulja prepržite pileći file narezan na kockice. Pržite ga dvije-tri minute dok lagano ne posmeđi. Ostatak maslinova ulja pomiješajte s pireom od rajčica i sjeckanim cherry rajčicama. U umak dodajte malo soli, čilija u prahu, korijandra i kima.
- Nasjeckajte luk, a sir naribajte. Svaku koru od tijesta premažite žličicom začinjenog umaka od rajčica te pospite sjeckanom piletinom, lukom i po vrhu sirom.
- Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°c i pecite desetak minuta dok se sir ne rastopi.
Izvor Skuhatćute