Recepti 03. listopada 2014.

Meksička pizza

Meksička pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako izgleda jelo kad se spoji meksička i talijanska kuhinja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 940

Tijesto

  • 600 g oštro brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica začinsko bilje
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 150 ml voda

Nadjev

  • 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica tvrdi sir
  • 160 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.25 šalica rajčice, cherry
  • 1 žlica mladi luk
  • 0.25 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica kim
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i začine. U sredini napravite udubinu pa ulijte maslinovo ulje i oko 150 ml vruće vode. Izmiješajte najprije kuhačom, a zatim vlažnim rukama da dobijete loptu od tijesta. Mijesite je rukama na pobrašnjenoj površini dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Vratite ga u zdjelu, pospite s malo brašna i ostavite neka odstoji.
  2. Oblikujte od tijesta deset loptica. Razvlačeći rukama, od svake oblikujte male pizza-pogače debljine jedan cm. Ispecite ih na grill-tavi ili roštilju po nekoliko minuta sa svake strane.
  3. Na tavi s malo maslinova ulja prepržite pileći file narezan na kockice. Pržite ga dvije-tri minute dok lagano ne posmeđi. Ostatak maslinova ulja pomiješajte s pireom od rajčica i sjeckanim cherry rajčicama. U umak dodajte malo soli, čilija u prahu, korijandra i kima.
  4. Nasjeckajte luk, a sir naribajte. Svaku koru od tijesta premažite žličicom začinjenog umaka od rajčica te pospite sjeckanom piletinom, lukom i po vrhu sirom.
  5. Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°c i pecite desetak minuta dok se sir ne rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.