gastro postao
Drukčiji recept za pizzu. Mljevena junetina i grah u potpuno novoj kombinaciji.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1258
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žličica sol
- 1 žličica suhi kvasac
- 1 dl voda
- 2 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 450 g mljevena junetina
- 0.50 kom luk ,crveni
- 0.50 vezica peršin, list
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 0.25 šalica grah iz konzerve
- 2 kom feferon
- 1 kom ljuta paprika
- 1 žličica korijander
- 1 žlica kim
- 150 g ribani sir
Priprema
- Zamijesite tijesto od brašna, kvasca otopljenog u vodi i ulja. Ulijte mlaku vodu i neprestano miješajte dok ne postane glatko.
- Na ulju prepržite sjeckani crveni luk. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne ispari tekućina. Ostavite neka se ohladi. Dodajte peršin.
- Ostatak maslinova ulja pomiješajte s pireom od rajčica. U umak dodajte malo soli, korijandra i kima.
- Naribajte sir. Očistite papričice od koštica i nasjeckajte. Zelene jalapeno papričice narežite na kolutiće.
- Četiri kore od tijesta premažite žlicom začinjena umaka od rajčica, posložite mljeveno meso, grah, papričice i sir po vrhu.
- Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.